Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afspraken over palliatief verlof in nieuwe CAO Mode

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

Unieke doorbraak in CAO-land

Afspraken over palliatief verlof in nieuwe CAO Mode

"Na een lange periode van onderhandelen zijn we toch wel tevreden". Zo reageert bestuurder Siefko Weert van de Dienstenbond CNV op het vandaag bereikte principe-akkoord voor een nieuwe Mode-CAO.

Belangrijk voor hem is dat de toeslagen voor het werken op avonden en zaterdagen van kracht blijven. Iets bijzonders in de CAO zijn de afspraken over palliatief en adoptief verlof (bij stervensbegeleiding en rouwverwerking). Weert: "Volgens mij is dit één van de eerste CAO's waarin dit wordt geregeld voor alle werknemers. Nu zie je vaak dat wanneer iemand sterft in de naaste omgeving, men zich ziek meldt. Daarom is het goed dat er een regeling komt die handvatten biedt om hier op een fatsoenlijke manier mee om te gaan". Het is de bedoeling dat een en ander op korte termijn wordt geregeld. Weert is ook bijzonder te spreken over de structurele verhoging van het aantal kinderopvangplaatsen ("dat is erg belangrijk vanwege het grote aantal gebruikers in de branche") en de gelijke berechtiging voor hulp- en afroepkrachten, die voortaan volledig onder de CAO Mode vallen. "Dit betekent dat er geen onderscheid wordt gemaakt naar het aantal uren dat men werkt".
De tachtigduizend werknemers in de modebranche krijgen er per 1 oktober 2000 3 % loon bij. Hetzelfde percentage komt daar op 1 april volgend jaar nog eens bij. De CAO loopt van 1 april 2000 tot 1 april 2002.

Hoofddorp, 24 augustus 2000Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dienstenbond CNV-bestuurder voor de CAO Mode, Siefko Weert, tel.kantoor: 040 - 211 66 74, tel.mobiel: 06 - 2047 1893 of met Bert Jansen, voorlichter, tel. kantoor: 023 - 5651 052, tel.mobiel: 06 - 2000 5272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie