Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

24 augustus 2000

Man aangehouden na diefstal fiets en portemonnees SCHIEDAM -- Woensdagmiddag omstreeks kwart voor vijf werd op het Broersveld een man aangehouden die even daarvoor een fiets en portemonnees had weggenomen. De man, een 32-jarige Rotterdammer, had de fiets weggenomen bij een supermarkt aan het Broersveld. Vervolgens had hij bij een warenhuis in winkelcentrum De Nieuwe Passage 16 portemonnees weggenomen. Toen hij er op de fiets vandoor wilde gaan, werd hij aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam.

Bakker met arm in deegrolmachine: armfractuur
SCHIEDAM / ROTTERDAM -- Woensdagmorgen kort na elf uur liep een 53-jarige bakker uit Krimpen aan den IJssel in een bakkerij aan de Industrieweg (Spaanse Polder) een armfractuur op, nadat hij met z\'n arm in een deegrolmachine kwam. Het slachtoffer wilde twee deegrollen, die tegen elkaar aanlagen, scheiden, maar kwam met z\'n arm klem te zitten in de machine. Andere medewerkers zetten de machine stil en bevrijdden de arm na met een koevoet een en ander geforceerd te hebben. Het slachtoffer werd naar het St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam vervoerd.
(A. Geelof)

Woninginbraak
SCHIEDAM -- Woensdag werd tussen 07.30 uur en 17.30 uur ingebroken in een woning aan de Eduard van Beinumlaan. Uit de woning werden onder andere een fototoestel en sieraden weggenomen.

Drietal aangehouden terzake Wet Wapens en Munitie SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam controleerden in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks één uur op de \'s-Gravelandseweg een auto met drie inzittenden. In de auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen, waarna de drie inzittenden, een 22-jarige man uit Den Haag, een 20-jarige man uit Alphen a/d Rijn en een 20-jarige Schiedammer, werden aangehouden terzake de Wet Wapens en Munitie en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek na onderzoek dat het wapen een volgens de wet toegestaan alarmpistool was. De eigenaar van het wapen, de 20-jarige Schiedammer, deed afstand van het alarmpistool. De auto waarin het drietal reed en die eigendom is van de 20-jarige man uit Alphen a/d Rijn werd aan het bureau geplaatst. De auto bleek diverse gebreken te vertonen, waarna het kentekenbewijs werd ingetrokken.
Tenslotte bleek de 22-jarige Hagenees nog diverse openstaande boetes te hebben. Hij moet die boetes, van in totaal 1750 gulden, betalen of 28 dagen gaan \'zitten\'.

Brand
SCHIEDAM -- In de nacht van woensdag op donderdag kort na middernacht woedde brand in een voormalige supermarkt in de Boylestraat. De brandweer was ter plaatse om het vuur te blussen. Uit voorzorg werden enkele woningen boven de supermarkt voor enige tijd ontruimd. De bewoners konden later weer naar hun huizen terugkeren. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie