Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondanks Sydney 2000 toch topruiters tijdens CHIO Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

18 augustus 2000

Topruiters tijdens CHIO Rotterdam

Ondanks de Olympische Spelen, waarvoor alle deelnemende paarden al in
quarantaine staan, kent het komende CHIO Rotterdam een sterk deelnemersveld met veel bekende springruiters. In totaal zijn, van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus, negen landen in Rotterdam met een équipe vertegenwoordigd.

Peter Charles: kans op f 100.000,- extra
België komt met onder andere de ruiters Ludo Phillippaerts, Francois Mathy en Michel Blaton. Uit Frankrijk zijn Eric Navet, Jacques Bonnet, Hubert Bourdy en Phillippe Rozier aanwezig. De ruiters Michael Whitaker, Robert Smith en Di Lampard zijn uit Groot-Brittannië en Duitsland wordt vertegenwoordigd door Franke Sloothaak, Sören von Rönne en Ralph Schneider. Voor de Ier Peter Charles, die samen met Jessica Kurten zijn land vertegenwoordigd, is Rotterdam extra interessant. Als hij hier de Grote Prijs wint, kan hij een extra f 100.000,- tegemoet, aangezien hij ook de Grote Prijs van 's Hertogenbosch won.

Beezie Patton-Madden: winnares van de Grote Prijs in 1999 Het Rotterdamse CHIO ontvangt uit Italië Jerry Smit, die als individuele ruiter voor Italië naar Sydney gaat. De Zwitserse eer wordt op het springterrein verdedigd door Markus Fuchs, Willi Melliger en Urs Fäh. Uit de Verenigde Staten komen Beezie Patton-Madden, die onlangs winnares van de Grote Prijs van Valkenswaard werd en in 1999 winnares van de Grote Prijs van Rotterdam was, en Molly Ashe die met haar Nederlandse Paard Kroon Gravin onlangs de Grote Prijs van Gijon won. In het Nederlandse équipe zitten de Olympische ruiters Jos Lansink, Jeroen Dubbeldam en Jan Tops, aangevuld met Emile Hendrix en Angelique Hoorn. Ook de individuele ruiters Carry Huis in 't Veld, Roelof Bril, Wout Jan van de Schans, Marc Houtzager, Eric van de Vleuten en Wim Schröder doen mee aan deze thuiswedstrijd. Tenslotte zullen Hugo Simon (Oostenrijk), Rolf Göran Bengtsson (Zweden), Cayetano Martinez de Irujo (Spanje) en Prinses Haya van Jordanië als individuele ruiters aan het CHIO deelnemen.

Meer informatie en bestellingen via www.chio.nl

Het CHIO is het oudste Nederlandse internationale hippische evenement. Sinds 1948 vindt dit publieks-evenement jaarlijks in Rotterdam, bij de Rotterdamsche Manège in het Kralingse Bos, plaats. (Alleen in 1994 vond het evenement vanwege de Wereldruiterspelen in Den Haag geen doorgang.) Het CHIO - dat voor Nederland de officiële landenwedstrijd springen verzorgt - behoort tot de top 3 van de Nederlandse outdoor springevenementen. In 1999 trok het vierdaagse evenement
38.000 bezoekers. De begroting van het evenement bedraagt een kleine 3 miljoen gulden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie