Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie ontvangt Noord-Hollanders bij intocht SAIL2000

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 34

Provincie ontvangt Noord-Hollanders bij intocht SAIL2000Dinsdag 22 augustus 2000

Provincie ontvangt Noord-Hollanders bij intocht SAIL2000 Op uitnodiging van de provincie wonen 250 inwoners van Noord-Holland de intocht bij van SAIL2000 op donderdagochtend 24 augustus.
Dat gebeurt op de locatie Nauerna van NV Afvalzorg in Assendelft aan het Noordzeekanaal.
Het provinciebestuur heeft voor de provinciale ontvangst op deze plek, die een riant zicht biedt op de voorbijkomende zeilschepen, niet alleen leden van provinciale staten en enkele ambtenaren uitgenodigd maar ook Noord-Hollandse burgers. Met dit gebaar maakt de provincie ook bij SAIL duidelijk dat zij op de burger betrokken is.
In de provincie-pagina, die maandelijks in huis-aan-huis-bladen in heel Noord-Holland verschijnt, kregen de lezers de kans zich in te schrijven om de intocht van SAIL mee te maken op de locatie Nauerna. Daar is massaal op gereageerd: 2.500 verzoeken vielen bij de provincie in de bus. Men wist dat er in dat geval geloot zou worden. De Noord-Hollandse commissaris van de Koningin, prof. Dr. J.A. van Kemenade, heeft de eerste tien gasten ingeloot. De overige gasten zijn door de organisatoren ingeloot. Aanvankelijk waren 180 plaatsen voor burgers gereserveerd, maar gezien de grote belangstelling heeft de provincie mogelijkheden gevonden om dit aantal te verruimen tot 250.
De heer Van Kemenade zelf vaart met de clipper Stad Amsterdam op 24 augustus van Velsen richting Amsterdam. Ter hoogte van de ontvangstplek in Nauerna zal hij naar verwachting rond 9.45 uur van boord gaan en zich voegen bij het gezelschap van Noord-Hollandse inwoners en politici.


* Inlichtingen: Raymond Fillet, bureau Communicatie, tel. (023) 514
44 09


Dinsdag 8 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie