Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Politie Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 24 augustus 2000

Brandje bij vatenhandel Katwijk
Woensdagmorgen 23 augustus rond 10.45 uur ontond bij een vatenhandel aan de Scheepmakerstraat een kort brandje. Bij het schoonmaken van vaten met aceton ontstond, vermoedelijk door kortsluiting, een steekvlam. Werknemers van het bedrijf smoorden daarop een beginnend brandje in de kiem. De geallarmeerde brandweer behoefde niet meer in actie te komen. Een werknemer liep door de steekvlam tweede graats brandwonden op. Medewerkers brachten hem naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden. De politie stelt met gemeente en de arbeidsinspectie een nader onderzoek in.

Bestuurder weigert te blazen Katwijk
De politie hield woensdag 23 augustus rond 17.15 uur op de Boulevard een 51-jarige Katwijkse automobilist aan. De man verkeerde flink onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau werkte de man niet mee aan een ademanalyse. De politie maakt voor deze weigering een proces-verbaal op. Ook is het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg hij een rijverbod voor 24-uur.

Weigeringen blaastest Leiden
In de nacht van 23 op 24 augustus zijn in Leiden twee autobestuurders aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Beide heren hebben echter de blaasproef niet voltooid. Een 32-jarige man uit Zeist werd rond 23.30 aangehouden op de Langegracht en weigerde aan de blaastest mee te werken. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau aan de Langegracht. Rond 03.00 uur werd een 36-jarige Leidenaar aangehouden op de Beetsenmarkt. Ook hij weigerde mee te werken aan een blaasproef, maar ook aan een bloedproef. Van beide heren werd het rijbewijs ingevorderd en de auto in beslag genomen.

Verkeersongeval Alphen a/d Rijn
Op de Prinses Irenelaan in Alphen a/d Rijn is gisterenmiddag, 23 augustus om 15.00 uur, een motorrijder gevallen. De motorrijder, een 30-jarige man uit Alphen a/d Rijn, reed over de Prinses Irenelaan toen hij uitgleed over een benzinedop die op de weg lag. De man is met letsel aan zijn arm en been naar het LUMC gebracht.

Inbraak woning Gouda
Aan de Ridder van Catsweg is op 22 augustus jl. op klaarlichte dag ingebroken in een flatwoning op de 7e etage. De voordeur werd opengebroken. Onder andere werden geld en fotoapparatuur weggenomen. Getuigen hebben twee mogelijke verdachten nabij de woning gesignaleerd.

Mishandeling Gouda
Op de Kleiwegbrug is op 24 augustus, omstreeks 01.40 uur een 20-jarige Waddinxvener mishandeld. De man werd meerdere malen geschopt en geslagen. Hij weet weg te komen door met een taxi naar het station te rijden. Daar komt hij wederom de verdachte tegen en weer krijgt de man slagen en schoppen. De verdachte is vermoedelijk een oud collega van de man. Er is aangifte gedaan en het slachtoffer is onderzocht door personeel van de ambulance, die aan het bureau kwam. De politie verwacht de verdachte binnenkort aan te kunnen houden.

Beroving Bodegraven
Op de Goudseweg is de bestuurster van een auto op 24 augustus, omstreeks 03.50 uur beroofd van haar handtas met daarin geld en andere goederen. Zij werd op het moment dat zij voor het verkeerslicht bij de kruising met de N-11 stond, van achteren aangereden door een personenauto. Door de bestuurder van die auto werd de vrouw, een 44-jarige vrouw uit Delft, aangesproken, terwijl de bijrijder haar handtas vanaf de voorstoel pakte. Hierna verdween de auto met de twee mannen in de richting van de A-12. De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval Haatsrecht
Op woensdag 23 augustus zijn twee auto's frontaal tegen elkaar gebotst op de Provinciale weg tussen Haastrecht en Gouda. Een 31-jarige Gouwenaar raakte de macht over zijn voertuig kwijt nadat hij met zijn rechtervoorwiel de berm had geraakt. Hij reed in de richting van Haastrecht. Door tegensturen schoot hij de weg op en kwam op de weghelft voor tegenliggers terecht. Hij reed frontaal tegen een 49-jarige Haastrechter aan, die in zijn auto richting Gouda reed. Door het ongeval is een aantal uren slechts één rijbaan beschikbaar. De bestuurders zijn met onbekend letsel naar het Groene Hart ziekenhuis overgebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie