Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.05 uur
Met gestolen pas getankt

NIEUWEGEIN Op woensdag 23 augustus, omstreeks 22.00 uur, werden politiemensen getipt dat er met een gestolen pas getankt werd bij een benzinepomp aan de A.C. Verhoefweg.

Bij het aankomen rijden bij het benzinestation zagen de politiemensen dat een man bij het zien van de politie wegrende. De politiewagen blokkeerde de doorgang voor twee auto`s waarvan de bestuurders aanstalten maakten weg te rijden. Eén van de politiemensen zette te voet de achtervolging in op de wegrennende man. De politieman zag dat verderop een witte auto naar de verdachte toereed, dat de verdachte in de auto stapte en dat de auto hard wegreed.

Andere politiemensen verloren de auto op de Sweelincklaan uit het zicht. De weggerende verdachte kon echter in de buurt worden aangehouden. Hij had zich in het struikgewas verstopt. Het gaat om een 23-jarige man uit Utrecht. De witte auto werd verlaten aangetroffen op de Ernanilaan en in beslag genomen.

Ook de twee bestuurders bij het benzinestation, beiden 34 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Zij hadden getankt met de pas van 23-jarige verdachte, terwijl deze pas van diefstal afkomstig was. Ook de beide auto`s van deze mannen zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en worden in de loop van donderdag 24 augustus gehoord.

Geen plaatsbewijs

NIEUWEGEIN Op donderdag 24 augustus, net na middernacht, vroeg een tramcontroleur een passagier naar zijn plaatsbewijs. De man had geen kaartje en de tramcontroleur wilde de man een bekeuring geven voor zwartrijden.

De man wist echter niet waar hij woonde en had geen legitimatie bij zich. De tramcontroleur vertrouwde de opgegeven overige personalia niet en verzocht de politie ter plaatse. Op het politiebureau bleek dat de man inderdaad een valse naam had opgegeven. De man, 39 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, kreeg een bekeuring voor het zwartrijden en voor het opgeven van een valse naam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie