Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AOB en ABVAKABO willen om de tafel met HBO-Raad

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Onderwijsbond

24 08 2000 AOb en ABVAKABO willen om de tafel met HBO-Raad naar boven


AOb en ABVAKABO FNV melden onvrede in HBO over principe-akkoord CAO AOb en ABVAKABO willen om de tafel met HBO-Raad

Utrecht - De Algemene Onderwijsbond (AOb) en ABVAKABO FNV hebben de HBO-Raad (werkgever in het HBO) gevraagd nogmaals te praten over de CAO in het HBO. Zij melden de voorzitter van het overleg CAO-HBO in een brief dat uit de contacten met de achterban blijkt dat er veel onvrede over het onderhandelaarsakkoord is bij werknemers in het HBO. De beide onderwijsbonden wezen in juni het principe-akkoord af dat de HBO-Raad met Onderwijsbond CNV en NFTO bereikte.

De AOb en ABVAKABO gingen voor de zomervakantie niet akkoord met het eindresultaat omdat zij onder meer bezwaar maakten tegen de hoogte van de salarisverhoging, het niet compenseren van de verslechterende ziektekostenvergoeding en het ontbreken van afspraken ter verlaging van de werkdruk in de CAO. Na het afwijzen van het onderhandelaarsakkoord, riepen de beide bonden de werknemers op zich krachtig tegen dit resultaat te verzetten en hielden bijeenkomsten op verschillende instellingen voor hoger onderwijs. Het eindbod dat door AOb en ABVAKABO als `te mager' werd betiteld maar door de CNV en NFTO werd geaccepteerd, behelst een salarisverhoging in de volgende verdeling: 2,75 procent per juni 2000, 3 procent per juli 2001 en 0,75 procent per mei 2002 (totaal 6,5 procent in 24 maanden). De in de ACOP verenigde bonden AOb en ABVAKABO wijzen de HBO-Raad nu op de geconstateerde onvrede in het werkveld over het principe-akkoord. Tijdens bijeenkomsten in het HBO bleek dat werknemers eisen dat er meer middelen worden ingezet ter verbetering van de positie van de werknemers en de kwaliteit van het onderwijs. Zij vragen de HBO-Raad om op basis van de reacties van de werknemers in het hoger onderwijs een aantal aanvullende afspraken te maken. De AOb en ABVAKAVO FNV stellen voor de aanvullende onderhandelingen toe te spitsen op: reductie van de werkdruk; ziektekostenvergoeding; salaris.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie