Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steeds meer ouderen online

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STEEDS MEER OUDEREN ONLINE

DIEMEN - 24 augustus 2000 - Het internetgebruik door seniore Nederlanders stijgt het snelst van alle leeftijdsklassen, zo blijkt uit het onderzoek 'Internet in Nederland' van Internet Databureau. In juni 2000 waren 10 procent van de Nederlanders van 65 jaar of ouder wekelijks online, dit is bijna vier keer zo veel als in het eerste kwartaal van 1999.

Onder Nederlanders in de leeftijdsklasse 16-24 jaar bevinden zich de meeste internetters. In deze leeftijdsklasse is bijna 65 procent wekelijks online.

Een andere opvallende bevinding betreft het feit dat het internetgebruik door vrouwen sneller stijgt dan door mannen. Desondanks blijft er een flinke achterstand; van de mannen is meer dan 50 procent minimaal 1 keer per week online, voor vrouwen is dit percentage iets meer dan 30 procent.

Het onderzoek 'Internet in Nederland' is een continu telefonisch onderzoek dat, mede in opdracht van Internet Databureau, uitgevoerd wordt door marktonderzoekbureau Intomart uit Hilversum. Maandelijks worden hiervoor duizend personen van 16 jaar en ouder ondervraagd over het gebruik van Internet.

Internet Databureau is een zelfstandige divisie van NedStat die zich bezighoudt met het verzamelen en analyseren van informatie over het gebruik van Internet. Naast de rapportages van de Internet Monitor publiceert Internet Databureau over het surfgedrag in Nederland (o.a. marktaandelen van browsers, operating systeem, herkomst bezoekers, populaire categorieën websites). Verder is Internet Databureau betrokken bij de uitvoering van diverse online marktonderzoekprojecten over onderwerpen die met Internet te maken hebben. Voor meer informatie over Internet Databureau verwijzen we u graag door naar de website van Internet Databureau, internet.databureau.com

Exemplaren van het rapport 'Internet in Nederland' zijn te bestellen via de website van Internet Databureau.
De kosten voor het rapport bedragen f 495,- excl. BTW.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie