Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil beter onderhoud vaarwegen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 24 augustus 2000

Tweede-Kamerlid Remi Poppe heeft staatssecretaris De Vries van V&W gevraagd de dieptebeperking bij de sluis bij Belfeld zo spoedig mogelijk op te heffen. De dieptebeperking van 3 meter naar 2.60 meter werd begin deze maand door Rijkswaterstaat ingesteld omdat de bodem bij de sluis is opgehoogd door aanslibbing. Poppe vindt dat de slibdrempel zo snel mogelijk moet worden weggebaggerd.

Poppe: "Als op de snelweg een auto met pech een rijstrook blokkeert is men er als de kippen bij om de weg weer vrij te krijgen, maar een stremming in het water laat Rijkswaterstaat rustig zes maanden voortduren. Afgezien van de economische schade voor schippers en verladers frustreert dat een goed verkeers- en vervoersbeleid." De binnenvaart kan volgens Poppe een belangrijke rol vervullen in het verkeers- en vervoersbeleid en dus ook helpen om files op de weg te voorkomen. Een goed beladen binnenvaartschip scheelt immers vele tientallen vrachtwagens op de weg. De SP is daarom al jaren een groot voorstander van meer investeringen in de binnenvaart om een goed alternatief te kunnen bieden voor het wegverkeer. En niet alleen voor het wegverkeer, maar ook voor het treinverkeer over bijvoorbeeld de Betuwelijn. Poppe: "Voorwaarde is wel dat Rijkswaterstaat de vaarwegen goed onderhoudt."

Voor meer informatie:
Remi Poppe: 06-53359394
Joost Meilof: 020-4531077

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie