Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG lid van het Information Security Forum

Datum nieuwsfeit: 24-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CMG lid van het Information Security Forum

Amstelveen, 24 augustus 2000 - CMG is lid geworden van het Information Security Forum (ISF) en biedt daarmee haar klanten toegang tot informatie over de modernste beveiligingstechnieken. Het ISF levert haar leden een stroom aan onderzoekspublicaties over cruciale veiligheidsonderwerpen. Daarnaast organiseert het ISF jaarlijks een besloten veiligheidscongres en tweejaarlijks een Information Security Status Survey, een grootschalig vergelijkend onderzoek naar de ICT-beveiliging van alle leden. Naast het lidmaatschap van het ISF investeert CMG ook in kennisopbouw op het gebied van beveiliging, in samenwerking met het aan de TU Eindhoven gelieerde EUFORCE-instituut.

Binnen CMG onderhoudt het in 1998 opgerichte Security Competence Center (SeCC) contact met het ISF. Het SeCC telt vijftig security-specialisten, die landelijk verspreid binnen de diverse vestigingen van CMG opereren. De SeCC-leden hebben via het intranet toegang tot de beveiligingsresources van CMG. Ook de publicaties van het ISF kunnen door SeCC-leden via het intranet worden opgevraagd. Daarbij gaat het om publicaties over zaken als cryptografie, e-commerce, toegang van buitenaf, informatie-risicobeheer, Internetbeveiliging, netwerkbeveiliging, risicobepaling, beveiligingsbewustzijn en -beheer en de beveiliging van besturingssystemen.

Uitbreiding
Het SeCC verzamelt de jarenlange expertise van CMG en ontwikkelt nieuwe producten en diensten op het gebied van beveiliging. Hans van Dijk, Adjunct-Directeur Afdeling Security en verantwoordelijk voor SeCC: "Het Information Security Forum is voor CMG een belangrijke aanvullende informatiebron. De knowhow van het ISF verwerken wij in onze rapportages aan onze klanten. Diverse van onze grote klanten zijn zelf ook lid van het ISF. Deze klanten kunnen wij ondersteunen bij het interpreteren van de ISF-publicaties en bij de uitvoering van de tweejaarlijkse Information Security Status Survey."

EUFORCE
CMG heeft wereldwijd inmiddels meer dan 100 beveiligingsspecialisten in dienst en dat aantal groeit voortdurend. Het bedrijf investeert sterk in de kennisopbouw op dit gebied. Haar aankomende beveiligingsspecialisten doorlopen een intensieve, tien weken durende postdoctorale opleiding Informatiebeveiliging van EUFORCE, het Eindhoven University Forum for Continuing Education (zie www.euforce.tue.nl). Van Dijk: "Informatie-beveiliging is een speerpunt van CMG. Beveiliging wordt al vanaf de ontwerpfase meegenomen om een afgewogen risicobeheersing te realiseren."

Over het Information Security Forum
Het ISF, voorheen bekend als European Security Forum, is in 1989 opgericht. Deze onafhankelijke, praktijkgerichte organisatie wordt inmiddels algemeen erkend als leverancier van eersteklas veiligheidsoplossingen. Dankzij een strategie van gecontroleerde groei neemt het aantal leden van ISF gestaag toe. Het ISF helpt haar leden, die jaarlijks een contributie betalen, bij het invoeren van de nieuwste veiligheidsprocedures. Dankzij het lidmaatschap van ISF hoeven de leden minder te investeren in eigen veiligheidsoplossingen. Tot de huidige leden van ISF behoren: CMG, Deloitte & Touche, Ernst & Young, KPMG, Origin, PricewaterhouseCoopers, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Interpol, Fortis Bank Nederland, S.W.I.F.T., ABN-AMRO Bank, Chase Manhattan, ING Groep, Rabobank, BMW, Ericsson, Nokia, Unilever, DSM, Mobil Oil, British Telecommunications, KPN, Vodafone, KLM. Voor meer informatie zie: www.securityforum.org.

CMG
CMG is een toonaangevende Europese ICT-Services Groep, die zakelijke ICT-diensten levert in de vorm van consultancy, systeemontwikkeling en -integratie, softwareapplicaties en informatieverwerking. CMG is opgericht in 1964 en is internationaal actief vanuit haar Europese bases in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Denemarken, Ierland en in het Verre Oosten vanuit bases in Australië, Singapore en Maleisië. CMG levert en ondersteunt applicaties voor klanten over de gehele wereld. Daarnaast heeft de Groep een wereldwijde productenbusiness voor mobiele telecommunicatie met support centra in Europa, Noord - en Zuid Amerika en in het Verre Oosten. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam.

CMG levert kennis, producten en oplossingen aan de financiële sector, handel, transport en industrie, telecommunicatie-, media-, energie- en nutsbedrijven en overheid. Een groeiend aantal diensten op het gebied van informatieverwerking en andere beheersdiensten wordt geleverd waaronder salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen, beheer van call centers en netwerken. Meer informatie over CMG kunt u vinden op www.cmg.nl.

Voor meer informatie:
CMG Nederland B.V.contactpersoon: Helen HosmanCorporate Communicatie ManagerTel: 020 - 50 33 000E-mail adres: (helen.hosman@cmg.nl) Monogram Communication Strategies (MCS) BV contactpersoon: Robert de MollTel : 023 - 56 28 208 E-mail adres: (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie