Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 25-08-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 25 augustus 2000

Dagelijkse berichten

Wildervank / Meeden: snelheidscontroles
Op de N33 bij Wildervanksterdallen is donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1549 voertuigen op de 100 km weg gecontroleerd. 47 ( 3%) voertuigen reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was 134 km per uur. Dezelfde ochtend is gecontroleerd op de Hereweg in Meeden. Van de 358 passerende voertuigen reden er 96 (27 %) te snel. De hoogst gemeten snelheid was 86 km per uur daar waar het maximum ligt op 50 km per uur.

Ten Post: met slok op op de brommer
Op de B. Kuiperweg in Ten Post reed een 20-jarige bromfietser donderdagavond zonder helm. Bij controle werd een alcoholgeur waargenomen en moest de man blazen. Zijn score was 0.55 promille. Met twee processen-verbaal, rijden onder invloed en zonder helm, kon de man het bureau verlaten.

Eemshaven: broei in bulk hout
De politie werd donderdagnacht vanwege rookontwikkeling gestuurd naar de Eemshaven gestuurd. Daar bleek op de bulkkade een zeven meter hoge bulk houtsnippers te roken. Door broei was de rookontwikkeling ontstaan. De brandweer haalde de stapel houtsnippers uit elkaar.

Oude Pekela: brandjes
In Oude Pekela zijn donderdagavond en nacht op een veldje bij de Veemstede en op de kruising Veemstede / Apollolaan kleine brandjes gesticht. Eerst werd een bankstel in brand gestoken later moesten afvalcontainers er aan geloven. De brandweer is twee keer ter plaatse geweest om te blussen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Groningen: winkeldiefstal
Een 36-jarige man uit Groningen werd in een supermarkt aan de Eyssoniusstraat betrapt op het stelen van verzorgingsartikelen. Onder zijn kleding had de man vijf flessen shampoo, zes flessen huidcrème en een tube tandpasta bij zich. Omdat de man op vrije voeten was onder voorwaarden gesteld door justitie werd hij na verhoor weer overgedragen aan justitie voor het uitzitten van zijn vrijheidsstraf.

Groningen: inbraak in restaurant
Donderdagochtend werd gezien dat er was ingebroken in een restaurant aan het Schuitendiep. Een raam aan de achterzijde was geforceerd en de sigarettenautomaat en gokkast opengebroken. Er waren geen sigaretten weggenomen wel geld uit de gokkast.

Hoogkerk: baas van hond gebeten
Een 47-jarige baas van een bouvier had zijn hond niet goed vast toen hij langs het erf van een 55-jarige man aan de Kerkstraat in Hoogkerk liep. De hond van de wandelaar reageerde op het geblaf van de hond op het erf. Toen zijn baas de hond te hulp wilde schieten werd hij gebeten door de bouvier. Met handletsel werd de 55-jarige Hoogkerker voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: ongewenste vreemdeling
Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats die woensdagnacht werd aangehouden in de Westinghousestraat voor het in bezit hebben van twee gram cocaïne staat te boek als ongewenste vreemdeling. De man wordt vandaag voorgeleid voor het feit dat hij als ongewenst verklaarde vreemdeling het land niet heeft verlaten.

Groningen: twee mannen aangehouden voor diefstal portemonnee Twee 18-jarige mannen uit respectievelijk Kollum en Scheemda zijn donderdagnacht aangehouden in de Oosterstraat voor diefstal van een portemonnee. Beide mannen waren een café ingegaan in de Poelestraat waar een besloten feest was. Een 22-jarige man uit Groningen merkte dat zijn portemonnee gestolen was toen de twee mannen uit het café liepen. Ze konden worden aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: aangehouden voor heling
In de Hoekstraat werd donderdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. De man probeerde een 21-jarige plaatsgenoot een horloge te verkopen. Hij had nog twee horloges bij zich en een zilveren ketting. Hij kon geen redelijke verklaring geven van de herkomst van de spullen. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: man steelt wieldoppen
Op een parkeerplaats aan de Eikenlaan heeft een 19-jarige Groninger van een auto vier wieldoppen gestolen die hij wilde gebruiken voor zijn eigen auto. De man werd op heterdaad betrapt door een agent maar kon hard wegrijden van de parkeerplaats. De auto werd later aangetroffen in de Ribesstraat en inbeslaggenomen. Later in de nacht kwam de man aangifte doen van diefstal van zijn auto. Hij werd voor de wieldoppendiefstal aangehouden. Na een bekentenis is de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: Behalve wildplassers ook wildpoeper
In het centrum van Groningen werden afgelopen nacht drie wildplasser bekeurd. Een 21-jarige man uit Roden spande de kroon door achter een kraam op de Grote Markt te gaan poepen. Hij deed het nog wel netjes op een krant. Een bekeuring was zijn deel.

Groningen: winkeldief maakt strippenkaarten
Een 31-jarige winkeldief uit Groningen die bij een kledingwinkel aan de Vismarkt met behulp van een geprepareerde tas een jas en een broek wegnam had twee vervalste strippenkaarten op zak. Op de kamer van de man trof de politie 78 gebruikte strippenkaarten aan. De man bekende van de gebruikte kaarten vervalsingen te maken. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Groningen: winkeldief moet nog zitten
Een beveiligingsmedewerker hield op het Martinikerkhof een 42-jarige man vast op verdenking van diefstal uit een grootwinkelbedrijf aan de Grote Markt. De man had een tas bij zich met spullen nog in de verpakking. Op het bureau bleek dat de man nog acht dagen gevangenis tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen / Stedum: twee aanrijdingen en auto in de sloot Een 21-jarige automobilist uit Ten Post veroorzaakte bij het wegrijden uit een parkeerhaven aan het Damsterdiep aan twee autos schade. De man reed ondanks pogingen om hem tegen te houden weg van de plaats van de aanrijding. Het kenteken werd wel genoteerd. Later bleek dat de auto te water was geraakt in een sloot bij Stedum. De bestuurder werd van zijn bed gelicht en bleek onder invloed, 1.15 promille. Hij werd aangehouden en processen-verbaal worden tegen hem opgemaakt.

Groningen weigert na mishandeling aangifte te doen De politie is afgelopen nacht geïnformeerd over een forse vechtpartij bij een woning aan de Esdoornlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de vechtpartij al weer over te zijn . Getuigen gaven aan dat een zevental mannen een woning waren binnen gegaan en onder dwang een man meenamen in een auto. Toen agenten een onderzoek in de woning instelden bleek deze onder het bloed te zitten. Vervolgens werd door de agenten een onderzoek ingesteld in het AZG. Daar troffen zij een 19-jarige stadjer aan die over het gehele lichaam verwondingen had. De man weigerde echter medewerking aan de politie en hij wilde bovendien geen aangifte doen. Vermoedelijk is de ruzie ontstaan over verdovende middelen.

Groningen: straatvechterij
Een 40-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Folkingestraat aangehouden Agenten zagen de man op straat vechten met een 29-jarige stadjer. De 29-jarige stond met een kapot geslagen bierfles tegenover de 40-jarige man, terwijl deze steeds schoppende bewegingen maakte. Toen agenten de mannen aanspraken bleek de 40-jarige verdachte zodanig onder invloed van drank, dat hij nog slechts in een dronkemanscel kon worden opgesloten. De andere verdachte werd aan het bureau gehoord over de ruzie en daarna heengezonden. Hij verklaarde de 40-jarige man te willen helpen, maar deze bleek daarvan niet gediend te zijn, waarna de vechtpartij ontstond.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Taco Mesdagstraat is afgelopen nacht een 18-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt bij de poging om een auto te stelen. Getuigen zagen twee verdachten bij enkele autos rommelen. Toen agenten ter plaatse kwamen ging een van de mannen er vandoor De tweede verdachte bleek nog in een opengebroken auto te zitten. Hij probeerde de bedrading door te verbinden. De verdachte is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...