Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarrekening 1999 gemeente Deventer sluit positief

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 34, 25 augustus 2000

JAARREKENING 1999 SLUIT POSITIEF

De jaarrekening 1999 van de gemeente Deventer sluit met een positief resultaat van 4,8 miljoen gulden. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor met dit bedrag de reservepositie van de gemeente te versterken. Daarmee wordt de reservepositie versterkt voor latere jaren. Tevens wordt een deel van het positieve saldo gebruikt voor het verder verbeteren van de bedrijfsvoering.

Het jaar 1999 was voor de gemeente Deventer een spannend jaar. Het was het eerste jaar na de herindeling DeventerDiepenveen en na de samenvoeging van de twee ambtelijke organisaties. Ook is in 1999 de uitvoering van het nieuwe collegeprogramma ter hand genomen en is de stadsvisie voor het grotestedenbeleid vastgesteld. Kortom een hectisch jaar waarin diverse grote projecten zijn voorbereid en in uitvoering genomen, zoals de As Binnenstad-Colmschate en Landstad Deventer. Dit alles heeft een forse inspanning vereist van bestuur en ambtelijke organisatie.

Financieel is het van belang dat de begroting van de nieuwe gemeente goed aansluit bij de uit te voeren werkzaamheden. De vaststelling van de jaarrekening biedt dat inzicht. Bij het opmaken van de rekening is gebleken dat op een aantal punten de bedrijfsvoering nog verbeterd moet worden. Het positieve saldo duidt op een realistische begrotingsaanpak van de nieuwe gemeente die voortgezet kan worden in de begroting 2001.

De gemeenteraad behandelt in september de jaarrekening 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie