Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.15 uur
Nepvuurwapen

HOUTEN Op donderdag 24 augustus, omstreeks 14.30 uur, zagen politiemensen een jongen op De Poort zonder helm op zijn bromfiets rijden.

Bij controle van de bromfietser, 17 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd hij door de politiemensen naar de verzekeringspapieren en certificaat gevraagd. Toen hij zijn papieren uit het kastje onder zijn stuur wilde pakken, zagen de politiemensen dat daar een vuurwapen in lag. De jongen werd daarop aangehouden.

Het vuurwapen bleek een Spaans speelgoedpistool te zijn dat er overigens bedrieglijk echt uitzag. Het bezit van een dergelijk wapen is verboden en dus strafbaar. Het nepwapen is in beslag genomen en tegen de jongen is op basis van de Wet Wapens en Munitie proces-verbaal opgemaakt.

Bedreigd na aantreffen gestolen fiets

IJSSELSTEIN Op donderdag 24 augustus, omstreeks 21.30 uur, bevonden een 15-jarige jongen en 16-jarige jongen, beiden uit IJsselstein, zich op het Monitorplein. Daar zagen zij drie jongens, waarvan er één op de gestolen fiets reed van een vriend van de twee jongens. De twee jongens waarschuwden hun vriend.

Omstreeks 22.15 uur troffen de drie vrienden de drie jongens met de gestolen fiets op de tramhalte de Hooghe Waerd. De eigenaar van de fiets liep naar de drie jongens toe en vroeg zijn fiets terug. Eén van de verdacht jongens riep vervolgens de 16-jarige vriend en bedreigde hem, waarbij de verdachte het deed voorkomen en vuurwapen in zijn jas te hebben. De 16-jarige voelde zich zeer bedreigd en is vervolgens tezamen met de andere 16-jarige gevlucht en hebben direct de politie gebeld.

De drie verdachten vluchtten, maar konden dankzij de goede signalementen op de Clinckhoef worden aangehouden. Het gaat om een 17-jarige en twee 18-jarige jongens uit IJsselstein. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van de fiets en de bedreiging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie