Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentia implementeert ERP bij Brink International

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Intentia implementeert ERP-oplossing bij Brink International

Europa's grootste trekhakenfabrikant vertrouwt bedrijfskritische processen toe aan Movex

ERP-groeibedrijf versterkt positie in Nederlandse automotive-markt

Gent - Eindhoven, augustus 2000 - Intentia Benelux N.V. maakt bekend een overeenkomst te hebben gesloten met het bedrijf Brink International B.V. voor de implementatie van zijn ERP-oplossing Movex. Het project omvat toepassingen voor financieel beheer, COM (Customer Order Management), logistiek en inkoop. Brink neemt tevens de e-business-oplossing van Intentia in overweging. De Movex-omgeving moet het bestaande bedrijfssysteem vervangen en zal geïntegreerd worden met andere systemen. De totale overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van 0,7 miljoen Euro.

Brink International B.V. is in Europa de grootste fabrikant van auto-trekhaken en bijbehorende bekabelingssets. Het bedrijf heeft onder meer vestigingen in Nederland, Denemarken en Duitsland en telt circa 800 medewerkers. Brink rekent alle grote en middelgrote bedrijven in de Nederlandse automobielsector tot zijn klanten.

Brink begon eerder dit jaar de markt van de geïntegreerde bedrijfsoplossingen te verkennen, op zoek naar een vervanger voor zijn legacy-systeem. Dit bestaande systeem voldeed helemaal niet meer aan de eisen van een modern en competitief bedrijf. Brink was al gauw overtuigd van de kwaliteit van de Intentia-oplossing en de know-how van het bedrijf.
Een van de voornaamste redenen om met Intentia in zee te gaan, was dat zij als enigen een 'preload automotive'-versie van hun software konden leveren (voor meer info hierover, zie onderaan dit persbericht). In Movex Automotive is een aanzienlijk deel van de functionaliteit waaraan een bedrijf in de automotive-sector behoefte heeft, reeds ingebouwd. Anderzijds vielen ook de bedrijfscultuur van Intentia en het feit dat het bedrijf zijn eigen consultants heeft, die het product dus door en door kennen, in goede aarde.

Intentia bouwt voor Brink een bedrijfsoplossing gebaseerd op zijn pakket voor geïntegreerd bedrijfsbeheer Movex. Deze oplossing zal in eerste instantie bestaan uit de Movex-modules FAM (Financial Administration Management), COM (Customer Order Management), MPM (Material and Production Management), SMS (Sales and Marketing System) en aankoop.

Het systeem moet op 31 december 2000 volledig operationeel zijn en op 1 januari 2001 in productie gaan. Zodra de eerste stap gezet is, zal Brink een aantal andere mogelijkheden gaan evalueren. Zo overweegt het bedrijf van internet gebruik te gaan maken voor het uitbreiden van de communicatie. Daarnaast denkt men aan een webshop waar afnemers bestellingen kunnen doen.

Voorts wil Brink de data van zijn CAD-systeem koppelen aan gegevens in Movex. Hiertoe zal er een koppeling gemaakt worden tussen Movex en de Workflow Management-oplossing voor het CAD-systeem, DocAssist Software.

Over Movex Automotive

Intentia is de bedenker van het Movex Industry Application Concept, een systeem van sectorgerichte Movex-implementaties voor specifieke industriële applicaties.
De eerste industriële applicatie die deze verbeterde implementatie biedt, is Movex Automotive, speciaal ontworpen voor de automotive-sector. De nieuwe methode, Configured Industry Application, garandeert Intentia's klanten binnen de automotive-sector sterke prestatieverbeteringen voor zelfs de meest complexe implementaties. Proefprojecten tonen aan dat Intentia met de nieuwe methodologie in staat is de implementatie-tijden met 50% terug te schroeven.

Intentia gelooft vast dat de gemiddelde implementatieduur kan teruggebracht worden naar periodes van vier tot zes maanden, in vergelijking met de periodes van acht tot twaalf maanden die nu als norm gelden. Intentia implementeert Movex Automotive op dit ogenblik op diverse sites in Nederland en België.

Het belangrijkste nieuws is dat het bedrijf zijn klanten nu naast gepreconfigureerde functionaliteit nu ook gepreconfigureerde bedrijfsprocessen, gebaseerd op best practice-ervaringen, kan bieden. Alle business flows, gaande van EDI, leveringsplanningen, JIT, en Kanban en alle andere concepten die van belang zijn in de automotive sector, zitten standaard in Movex Automotive. Dat betekent dat zowel Intentia als zijn klant minder tijd en inspanningen in een project moeten steken.

Daarnaast worden implementaties ook beter voorspelbaar op het gebied van resources en kosten. Het nieuwe concept biedt dus flink verbeterde snelheid en zekerheid zonder compromissen. De voornaamste reden hiervoor is dat Intentia erin geslaagd is te snoeien in het aantal variabele en onvoorspelbare factoren die voorkomen binnen alle implementatie-projecten.

Over Intentia International AB

Gedurende de laatste jaren heeft Intentia International AB (XSSE: INT B) zich geconcentreerd op het ontwikkelen van oplossingen voor de nieuwe uitdagingen waarmee bedrijven vandaag geconfronteerd worden.

Intentia heeft zijn productaanbod laten evolueren van een traditioneel ERP systeem naar een complete e-collaboration-oplossing die alle aspecten van de Nieuwe Economie omvat.
Het bedrijf kan het succes van zijn klanten in de Nieuwe Economie verzekeren door hen de Movex© e-collaboration-oplossing aan te bieden samen met de beproefde Movex©-applicaties voor Customer Relationship Management (CRM), Supply Chain Planning (SCP) en Business Performance Management (BPM).

Intentia bevindt zich in de ideale positie om in te spelen op de marktnoden die zullen ontstaan. De meer dan 3000 medewerkers zetten zich dag na dag in om de meer dan 3500 klanten in meer dan 40 landen van dienst te zijn.

Intentia Benelux heeft vestigingen in
Intentia Belux N.V. is gevestigd aan de Rooigemlaan 532, 9000 Gent, België. Tel.: +32(0)9-236.16 36 Fax: +32(0)9-236.16.04. Intentia Consulting Netherlands B.V. is gevestigd aan de Luchthavenweg
13, 5657 EA Eindhoven Tel : +31(0)40-29.25.400 Fax +31(0)40-29.25.410
Meer over Intentia en de nieuwste ontwikkelingen, vindt u op www.Intentia.com

Redactie:
Neem voor meer informatie contact op met:
Creative Strategies, Benita Dreesen of Delphine de la Kethulle - Streekbaan 196, 1800 Vilvoorde, België
Tel.: +32(0)2-267.41.60, Fax: +32(0)2-267.12.89, E-mail: delphine@creative-strategies.be

Intentia, Intentia International, Movex, NextGen® the Intentia logo are trademarks or registered trademarks of Intentia International AB in Sweden and in other countries.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...