Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gewapende overvallen op buschauffeurs Almere opgelost

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Almere 25-08-2000
Overvallen op buschauffeurs opgelost
Stafdienst Communicatie, Onink, 06 - 5140 1953

Met de aanhouding van twee inwoners van Almere (20 en 21 jaar) heeft een onderzoeksteam van district Almere, in samenwerking met de spoorwegpolitie, een serie overvallen op buschauffeurs opgelost. De verdachten pleegden in het najaar van 1999 in Almere drie gewapende overvallen, waarbij chauffeurs van Connexxion gedwongen werden hun geldkist af te geven. De overvallen zorgen voor grote ongerustheid onder de chauffeurs.

De 20-jarige verdachte heeft zijn aandeel in de eerste serie van drie overvallen bekend. Tegen de 21-jarige verdachte zijn voldoende bewijzen. De overvallers gebruikten bij hun overvallen een op echt gelijkend neppistool. De buit is opgegaan aan verdovende middelen en levensmiddelen.

Afgelopen voorjaar zijn er in Almere nog twee gelijksoortige overvallen gepleegd. Gezien de bewijzen worden deze overvallen toegeschreven aan de 21-jarige verdachte. De rustige periode tussen de overvallen van 1999 en de voorjaarsovervallen van 2000 (ca. negen maanden) wordt geweten aan het feit dat de 21-jarige verdachte in die periode een gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Beide verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld.

Openbaar vervoersonderneming Connexxion toonde zich bijzonder opgelucht nu alle Almeerse bus-overvallen zijn opgelost. De buschauffeurs zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie