Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn en IJssel, 09.35 uur

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn en IJssel, 09.35 uur
Gewond na aanrijding met vrachtwagen

MONTFOORT Op donderdag 24 augustus, omstreeks 14.45 uur, reed een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polsbroek met zijn trekker met oplegger over de M.A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Willeskop en gaande in de richting van Linschoten.

Nabij de kruising met het IJsselveld, zag de chauffeur een auto van rechts naderen en afremmen. Daar de vrachtwagen op een voorrangsweg reed, ging de chauffeur er van uit dat de auto zou stoppen. De automobiliste, 22 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, reed echter door en sloeg linksaf de M.A. Reinaldaweg op.

De vrachtwagenchauffeur ging nog vol in zijn remmen en week naar links uit maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij reed tegen de rechter voorzijde van de auto. Door de uitwijkmanoeuvre raakte hij tevens een tegenligger die net tegen de as van de weg links had voorgesorteerd. Deze auto werd bestuurd door een 56-jarige man uit Montfoort.

De 22-jarige vrouw is per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Daar is zij aan een hoofdwond behandeld en daarna mocht zij naar huis. Geen van de andere betrokkenen raakte gewond.

Met teveel op achter het stuur

HARMELEN Op vrijdag 25 augustus, omstreeks 01.35 uur, controleerden politiemensen een automobilist op de Bernhardlaan.

Zij bemerkten dat de man naar alcohol rook en bij de blaastest ter plaatse blies de man een `A`, hetgeen betekent dat de man teveel gedronken had. De man, 18 jaar oud en afkomstig uit Harmelen,werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 325 ug/l (0,85 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie