Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrije Molukse Jongeren dreigen acties te radicaliseren

Datum nieuwsfeit: 25-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afzender: (gmaka@casema.net)
Contactpersoon: G. Makatita

Persverklaring Vrije Molukse Jongeren

Datum: 25-08-2000

Verklaring Vrije Molukse Jongeren 25 augustus 2000.

Na 20 maanden onrust op de Molukken, blijkt dat de rust nog steeds niet is wedergekeerd. Integendeel, nu na 20 maanden zijn er officieel meer dan 4.000 doden gevallen (onofficieel meer dan 35.000) en meer dan 10.000 gewonden. Ruim 500 verkrachte Molukse moslim vrouwen en circa 500.000 vluchtelingen. Vluchtelingen die meestal niets meer hebben dan alleen maar de kleding die ze dragen. Door deze feiten trekken wij de conclusie, dat de situatie op de Molukken alleen maar is verslechterd. Zo verslechterd, dat zelfs moskeeën en kerken, die als heilig symbool en gegarandeerde veiligheid worden beschouwd, als eerste worden verwoest.

Gebleken en bewezen is dat de Indonesische regering niet in staat is om de genocide op de Molukken (ongeacht hun religie) te doen stoppen omdat;
a het zogenaamde veiligheidsapparaat van Indonesië (het leger) niet de bescherming kan bieden, maar zelf een actieve rol speelt in de volkerenmoord op de Molukken;
b Nederland vanaf 19 januari 1999 tot op heden een struisvogel houding hanteert, omtrent de situatie op de Molukken;

c de Internationale gemeenschap, na diverse feiten van het schenden mensenrechten op de Molukken, nog steeds niets concreets heeft gedaan;

Is het onze plicht om als Molukkers in Nederland, deze actie uit te voeren en de schreeuw van de Molukken wereldkundig te moeten maken.

Daarom hebben het voorgaande en komende acties 2 doelstellingen:

1) Directe inmenging van de Internationale Interventie, zodat de strijdende partijen uit elkaar worden gehaald; zodat rust, orde en vrede zo spoedig mogelijk wederkeert. 2) Erkenning van de onafhankelijkheid van het Zuid-Molukse volk, zoals geproclameerd is op 25 april 1950 te Ambon.
Dit om in de toekomst een van buitenaf gevoerde genocide op de Molukken te voorkomen.

Hierop verzoeken wij het volgende:

a. de Islamitische staten, zoals Egypte, Marokko, Algerije, Saudi-Arabie, etc. etc., de Jihadstrijd, gevoerd door de Laskar-Jihad in samenwerking met het Indonesische leger, openlijk te veroordelen;

b. dat Hare-Majesteit de koningin der Nederlanden bij wijze van uitzondering aan het Molukse volk, haar standpunt kenbaar maakt over de situatie op de Molukken. Dit is Hare Majesteit verschuldigd aan het gehele Molukse volk, gezien het feit, dat het Molukse volk, voor haar en haar voorouders hebben gestreden en zelfs hun leven, voor het koninklijk huis en het rood, wit, blauw hebben gegeven.

En eisen wij:


- Excuus van de Nederlandse overheid aan het gehele Molukse volk waar dan ook ter wereld.
Excuus voor:

1) Het koloniale tijdperk (V.O.C. gouden eeuw);

2) haar houding ten opzichte van de vrije Zuid-Molukse staat;

3) haar houding ten opzichte van de Molukse gedemobiliseerde KNIL-militairen;

4) haar houding met betrekking tot de huidige situatie op de Molukken.

Uitvloeiend op het excuus van de Nederlandse overheid

Dat zij:

1) Alles in het werk zullen zetten om de rust, orde en vrede op de Molukken te doen wederkeren.

2) Zelf het initiatief nemen en desnoods het voortrekkersrol op zich neemt zodat:
a. de internationale gemeenschap direct ingrijpt op de Molukken, om de rust, orde en vrede te doen wederkeren

b. de Indonesische overheid niet alleen de Laskar-Jihad verwijderd van de Molukken, maar ook het leger en met name de elite troepen (Kopassus), die betrokken zijn geweest bij de slachtingen van de vrijheidsoorlog op Oost-Timor.

Worden aan deze eisen niet voor 7 september 2000 (VN-veiligheidsraad bespreking over wereldvrede en politiek) voldaan dan garanderen wij, Vrije Molukse Jongeren, dat wij niet alleen onze acties gaan intensifiseren, maar ook radicaliseren en globaliseren.

MENA MURIA

Vrije Molukse Jongeren
Breda
Telefoon: 06-27354902

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie