Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

20e startpositie voor Verstappen na kwalificatie in Belgie

Datum nieuwsfeit: 26-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Hakkinen op pole, voor Trulli en Button

Een van de mooiste kwalificatietrainingen van de laatste jaren is een prooi geworden voor Mika Hakkinen. Jarno Trulli vergezelt Hakkinen op de eerste rij, terwijl de derde plaats verrassend voor Jenson Button is. Michael Schumacher komt niet verder dan de vierde plaats, terwijl Coulthard vanaf de vijfde plek start. Jos Verstappen krijgt de setup van zijn wagen na de verloren ochtendtraining niet goed voor elkaar, en komt niet verder dan de twintigste plek.

Om 13.10 uur is Gaston Mazzacane de eerste coureur die de baan op gaat, waarna al direct Mika Hakkinen de baan op komt. Hij rijdt, weinig verrassend, direct naar de snelste tijd. Alexander Wurz is de volgende die snel onderweg is, maar in de laatste sector van het circuit blaast hij een motor op. Hij moet gebruik gaan maken van de T-car, die echter is afgesteld voor Fisichella. Ondertussen is Jos naar buiten gegaan, hij heeft een ronde van 1:55 gereden en gaat in de volgende ronde weer naar binnen. Hij vertelt zijn race-engineer over de radio dat hij redelijk tevreden is over de setup, en dat hij voorlopig niets wil veranderen.
In de 23e minuut rijdt Ralf Schumacher naar de tweede tijd toe, die echter direct door Jarno Trulli verbetert wordt. Ook deze tijd blijft niet lang staan: Michael Schumacher is de volgende om de tweede tijd te verbeteren. Ondertussen wordt David Coulthard in een snelle ronde door Frentzen gehinderd, hij komt niet verder dan de zesde tijd. Halverwege de training probeert Jos het weer. Hij blijkt wederom zeer snel in de eerste sector van de baan, verliest echter twee seconden in de tweede sector, zodat hij niet verder komt dan positie veertien.

Het gevecht om pole position gaat in alle hevigheid door: Trulli verbetert de tijd van Hakkinen, Button rijdt een derde tijd, en Hakkinen verbetert de eerste tijd weer. Michael Schumacher verbetert vervolgens de tijd van Button: hij staat nu derde. De tweede Benetton heeft het later begeven, zodat Giancarlo Fisichella gebruik moet maken van de T-car waar zojuist Wurz in was vertrokken. Hij moet wachten tot Wurz klaar is, en rijdt zich uiteindelijk toch nog naar de elfde tijd toe. Aan de posities voorin verandert niet veel meer. Jenson Button pakt de derde tijd nog mooi van Schumacher af, en Trulli en Hakkinen verbeteren hun tijden nog wel, maar hun posities niet meer. Een ongewoon startveld dus, met twee Williams-bolides voorin, de eerste Ferrari op de vierde plaats, en David Coulthard op de vijfde. Laten we hopen op regen, zodat Jos vanaf de twintigste positie mooi naar voren kan komen in de race.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie