Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 26-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad
Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Personeel van een winkel aan de Rijnkade bemerkte vrijdagmiddag dat een man spullen trachtte te stelen. Zij hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. Het bleek om een 39-jarige Utrechter te gaan. De politie maakte proces-verbaal op en bemerkte dat hij nog meer op zijn kerfstok had. De man werd ingesloten.

In een winkel op de Seinedreef werd vrijdagmiddag een 65-jarige winkeldief aangehouden. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Winkelpersoon snapte in een winkel aan de Hammarskjoldhof een 23-jarige Utrechtse winkeldievegge. De vrouw werd door de politie aangehouden. Met een bekeuring mocht zij later het politiebureau verlaten.

Heler aangehouden; gestolen fiets terug naar eigenaar

UTRECHT Naar aanleiding van een tip van een getuige hield de politie vrijdagavond op de Marnixlaan een 31-jarige Utrechter aan wegens heling.

De man probeerde een mobiele telefoon en een fiets voor honderd gulden te verkopen. De politie spoorde de oorspronkelijke eigenaar van de fiets op en zoekt nog uit wie de eigenaar van de mobiele telefoon is. De Utrechter kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontroles

UTRECHT Tijdens een snelheidscontrole op de Briljantlaan werden vrijdagmorgen 26 voertuigen bekeurd voor het overtreden van de 50 km/u-limiet. De snelste reed 80 km/u.

Negen overtreders werden bekeurd tijdens een snelheidscontrole op de W.A. Vultostraat, vrijdagmorgen. Er passeerden 401 voertuigen de controlepost, hoogstgemeten snelheid was 72 km/u.

Op de Catharijnesingel hield de politie vrijdagmiddag een snelheidscontrole. Van de 1.502 passanten overtraden 226 voertuigen de maximumsnelheid (50 km/u). De snelste reed 95 km/u.

Nepwapen

UTRECHT Een agent zag vrijdagavond op de Spaaklaan een jongen met een wapen. Het bleek dat de 10-jarige jongen een speelgoedwapen in zijn hand had. Het speelgoed valt echter onder de wet Wapens en munitie en is inbeslaggenomen.

Alcomobilisten
UTRECHT Een 43-jarige inwoner van Utrecht werd vrijdagmiddag op de Trumanlaan aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek met zon 1,25 promille achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man moet zich voor de rechter verantwoorden.

Een automobilist die zag dat de politie hem in de gaten had, probeerde de politie vrijdagavond rond half twaalf van zich af te schudden. Hij deed zijn lichten uit en reed met forse snelheid door. Op de Emmalaan hield de politie hem toch aan. De bestuurder bleek een twintigjarige Utrechter die met ruim één promille op achter het stuur zat. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Schrikken van politie
UTRECHT Doordat een 16-jarige Utrechter op een snorfiets zichtbaar schrok toen hij de politie zag, werd de jongeman vrijdagmiddag op de Van Heuven Goedhartlaan gecontroleerd. Zijn snorfiets bleek onverzekerd en hij had geen brommercertificaat. Voor beide zaken kreeg de Utrechter een bekeuring.

Niet eens met politie
UTRECHT Een 27-jarige Utrechter die weigerde op verzoek van de politie zijn auto te verplaatsen, beledigde een agent en verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding.

De Utrechter stond vrijdagmorgen op de Burgemeester van Tuylkade stil en hinderde daarbij het verkeer. Een agent die dat zag verzocht de man door te rijden. De agent werd toegesnauwd, waarna de agent de man sommeerde door te rijden. Hierop beledigde de Utrechter de agent. De politieagent wilde de man aanhouden, maar de Utrechter verzette zich heftig tegen zijn aanhouding. Met enige moeite en hulp van andere agenten kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie