Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 26-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid
Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie hield vrijdagmorgen een snelheidscontrole op de Utrechtseweg. Hier overtraden zestien van de 2.571 passanten de 80 km/u-limiet. De hoogstgemeten snelheid was 106 km/u.

Winkeldief gepakt

AMERSFOORT Een beveiligingsmedewerker van een winkel aan het Sint Jorisplein die een man niet vertrouwde liep hem achterna. De man, een 39-jarige Amersfoorter, bekende meteen winkeldiefstal te hebben gepleegd. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Dronken man wil verkeerslicht meenemen

AMERSFOORT Tijdens surveillance, zaterdagmorgen rond vier uur, zagen agenten dat een fietser probeerde een verkeerslicht van de Zuidsingel probeerde mee te nemen. De man bleek behoorlijk gedronken te hebben. Hij werd aangehouden. Het bleek om een 23-jarige Amersfoorter te gaan. Hij kon met twee bekeuringen wegens baldadigheid en openbare dronkenschap het politiebureau verlaten.

Te veel op

AMERSFOORT De politie controleerde vrijdagmorgen op De Ganskuijl een 43-jarige Amersfoorter, die onvast op zijn benen stond toen hij zijn auto uitstapte. De man blies op het bureau liefst 2,45 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Ook bleek de apk van zijn auto vervallen, waarvoor hij ook bekeurd werd.

Man onder vrachtwagen
AMERSFOORT Een 92-jarige Amersfoorter had vrijdagmorgen op de Langestraat niet in de gaten dat een vrachtwagen achteruit reed. De man viel en kwam tussen de achterwielen van de vrachtwagen terecht. Hij liep slechts verwondingen aan zijn hand op. Na behandeling door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel kon de man verder.

Ongelukken met letsel
AMERSFOORT Doordat er veel verkeer voor hem was, moest een 46-jarige motorrijder uit Apeldoorn vrijdagmiddag op de A28 flink in de remmen. Hierdoor kwam de man ten val. De achter hem rijdende auto, bestuurd door een 29-jarige Puttenaar, kon hem niet ontwijken. Twee autos die hier weer achter reden, reden vervolgens hun voorgangers aan. De motorrijder is met schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. De motor en twee autos waren zo beschadigd dat zij moesten worden weggesleept.

Een 17-jarige inwoner van Leusden raakte zaterdagmorgen rond half twee gewond toen hij met zijn brommer een aanrijding kreeg met een auto op de kruising Bisschopsweg-Hendrik van Viandenstraat. De automobilist, een 22-jarige Amersfoorter, had op de kruising voorrang, maar de jongen ging voor hem langs. De jongen viel, waarbij zijn helm afging. Dit kwam doordat de jongen het kinbandje niet vast had zitten. Met pijn aan zijn hand, knieën en voet is hij naar het ziekenhuis gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie