Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gildefeesten in Soest

Datum nieuwsfeit: 26-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

GILDEFEESTEN

In Soest zijn afgelopen week de Gildefeesten gehouden. Hoogtepunt van de feesten waren zonder twijfel het volksfeest van zaterdag en zondag het Koningsschieten.
De zaterdag begon met een paardenspektakel, maar zo tegen het middaguur begonnen de volksspelen. Er waren zo'n 72 teams voor dit spektakel ingeschreven. Zoals gewoonlijk deden veel bedrijven uit Soest mee aan deze behendigheidsspelen en natuurlijk waren er verschillende Baarnaars in vertegenwoordigd. Deze spelen zorgden voor veel plezier voor de deelnemers, maar vooral voor de kijkers. Een feestavond in de grote tent besloot deze dag. Zondag was het de eigenlijke Gildedag. Het eeuwenoude Groot Gaesbeeker Gilde, of Sint Aechten Schuttersgilde, uit Soest stond deze dag centraal. Voorafgegaan door een eucharistieviering in de Petrus en Pauluskerk volgde het Koningsschieten. Zo'n 130 gildebroeders deden hieraan mee. Er werd geschoten op een houten vogel op een paal (een papegaai) en degene die het laatste stukje van de vogel naar beneden schoot, is een jaar lang koning van het Gilde. Tijdens het schieten viel de regen met bakken uit de lucht, reden voor de organisatie om deze festiviteiten even te onderbreken en later in verkorte vorm voort te zetten.
Ben van Schalkwijk werd de nieuwe Gildekoning, hem viel een uitgebreide huldiging ten deel.
Met een contactmiddag voor ouderen en een Radio 538 Drive-in show voor de jongeren werden de Gildegeesten maandag afgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie