Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje verricht vlootschouw SAIL 2000

Datum nieuwsfeit: 27-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


27/08/00 Prins van Oranje aanwezig bij SAIL 2000 Amsterdam (2)

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, beschermheer van de Stichting SAIL Amsterdam, zal zondag 27 augustus op het IJ vanaf de Groene Draeck de vlootschouw verrichten.

Dit jaar wordt de internationale zeilmanifestatie SAIL Amsterdam voor de zesde keer georganiseerd. Van 24 tot en met 28 augustus zijn meer dan twintig grote zeilschepen afgemeerd in Amsterdam. Daarnaast zullen op en rond het IJ honderden kleinere klassieke zeil- en motorschepen te zien zijn. De eerste SAIL Amsterdam werd gehouden in 1975, ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stad. Het evenement wordt sindsdien elke vijf jaar georganiseerd.

Zondagmiddag verricht de Prins van Oranje de vlootschouw. De Prins vaart met de Groene Draeck langs de deelnemende schepen van de traditionele Nederlandse vloot die op en in de omgeving van het IJ afgemeerd liggen.

Mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 24 augustus de officiële opening van SAIL 2000 Amsterdam en de Prins van Oranje woont op vrijdag 25 augustus de prijsuitreiking bij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie