Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Midden- en West Brabant

Datum nieuwsfeit: 27-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Noodhulp District Tilburg

Datum: 27/8/2000
Auteur: Carel Bouman

Vrouw belandt tegen lichtmast tijdens bellen met GSM Op zaterdagmorgen 26 augustus rond kwart voor acht belandde op de Burgemeester van Voortsweg te Tilburg een 42-jarige Tilburgse vrouw met haar auto tegen een lichtmast die rechts van de weg stond. De vrouw reed in de richting van de Huibevendreef, komende vanaf de Jozef Platteweg. Door de aanrijding sloeg de auto ook over de kop. Als agenten bij de aanrijding komen constateren ze drankgebruik bij de vrouw. Zij raakte licht gewond en werd door de agenten, na behandeling in het ziekenhuis, even na negen uur aangehouden. De vrouw blies ongeveer 1,26 promille. Volgens haar zeggen is de oorzaak van de aanrijding niet hands free bellen met een mobiele telefoon.

Fietsendief aangehouden
Aan het Wilhelminapark te Tilburg hebben agenten zaterdagmiddag 26 augustus rond tien over vier een 32-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De agenten werden door een voorbijganger getipt dat de fiets waarop de Tilburger reed kort daarvoor gestolen was vanaf de Stedekestraat te Tilburg.

Aanhangwagen belandt in de middenberm
Op de Rijksweg A58, onder de gemeente Tilburg en in de richting Breda Tilburg, raakte zaterdagmiddag 26 augustus rond tien voor halfvijf een aanhangwagen met daarop een auto, los van de bestelauto die de aanhangwagen trok. Bij onderzoek bleek dat de bestelauto, die bestuurd werd door een 27-jarige Tilburger, links voor een klapband had gekregen. Hierdoor begon de combinatie te slingeren, raakte de aanhangwaren los van de bestelauto, sloeg over de kop en belandde uiteindelijk in de middenberm. De schade is aanzienlijk.

Icoon en schilderij gestolen
Uit een vrijstaande woning aan de Gemullenhoekenweg te Oisterwijk zijn inbrekers, in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 augustus aan de haal gegaan met een icoon, voorstellende de verrijzenis van Christus en een Rembrandt-achtig schilderij waarop een man met hoed in donkere tinten staat. De waarde van de kunstvoorwerpen is niet exact bekend. De inbrekers waren de woning binnengekomen door een ruit van een raam te forceren waardoor men de hefboomsluiting aan de binnenzijde kon ontsluiten.

Opnieuw brand in berging flats Anna Paulownahof Zaterdagmiddag 26 augustus rond tien over halfzes brak er opnieuw brand uit in een berging van flats aan de Anna Paulownahof te Tilburg. Buurtbewoners, die in verband met eerdere brandstichtingen, extra alert zijn, hadden het brandje al geblust. Bij nader onderzoek door brandweer en politie bleek er papier en karton in een gang van de bergingen aangestoken te zijn.

Ruzie om televisie loopt uit de hand
Op zaterdagavond 26 augustus, rond tien over zes, hebben agenten in het opvangtehuis aan de Reitse Hoevenstraat te Tilburg een 33-jarige bewoner aangehouden. De man, die de huisregels aan zijn laars lapt, had met een medebewoner ruzie gekregen over een televisie en omdat hij behoorlijk aan Bachus had geofferd ging de man door het lint. Hij gooide meubilair omver en uitte verbaal de nodige bedreigingen. Personeel heeft de man kunnen overmeesteren en aan de allengs toegesnelde agenten overgedragen.

Eigenaar camping wordt met mes bedreigd
Op een camping aan de Spaaneindestraat te Esbeek hebben agenten zaterdagavond 26 augustus rond tien voor acht een 50-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden, nadat deze de eigenaar van de camping, een 51-jarige inwoner van Esbeek, met een broodmes bedreigde. De Rotterdammer was het kennelijk niet eens met de wijze waarop hij door de campingeigenaar werd behandeld.

Bromfietser raakt gewond door buspaal
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus rond halfdrie raakte op de Heuvelring te Tilburg een 16-jarige jongen uit s Gravenmoer gewond toen hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een bewegende buspaal op de Heuvelring die omhoog kwam. De jongen reed met zijn bromfiets op de weg in plaats van op het fietspad. Hij liep hierbij een gekneusde linker elleboog op.

Gestolen auto in brand
Aan de Misschop Bekkerslaan te Tilburg werd in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus rond kwart voor drie een gestolen auto in brand gestoken. De auto behoorde toe aan een 38-jarige Tilburger. Een geparkeerde bestelauto van een 38-jarige Tilburger liep door het vuur eveneens schade op.

Inbraak in garage
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus, tussen tien voor drie en drie uur, werd aan de Kapitein Hatterasstraat te Tilburg ingebroken in een garage. Met een baksteen hebben de inbrekers een ruit van een garagedeur ingegooid, zijn hierdoor naar binnen geklommen en hebben de deur van binnenuit geopend. Ze zijn aan de haal gegaan met een zwarte Lancia Delta voorzien van het kenteken 25-DJ-VV met slechts 13.000 kilometer op de teller. Ook namen de inbrekers een fonkelnieuwe Alfa Romeo, type 156 en zilver van kleur mee. Hierop zaten geen kentekenplaten.

Lastige Spanjaard
In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus hebben agenten aan de Veemarktstraat te Tilburg een 26-jarige inwoner van het Spaanse Lloret de Mar aangehouden die zich ten opzichte van portiers van 013 vervelend gedroeg door te spugen en te schelden. Ook toen agenten van de man vorderden dat hij zich terplekke verwijderde voldeed hij hier niet aan en werd dus aangehouden. Met een dagvaarding op zak is de man weer in vrijheid gesteld.

Dronken Tilburger veroorzaakt aanrijding
In de nacht van zaterdag 27 op zondag 27 augustus rond vijf over vier hebben agenten aan de Blaakweg te Tilburg een 31-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden. De man had even voor vier uur op de Paleisring een aanrijding veroorzaakt en was daarbij doorgereden. Getuigen wisten de politie het kenteken van de doorgereden auto te vertellen. Agenten treffen die dus aan op de Blaakweg en kon de bestuurder worden aangehouden. Die bleek behoorlijk veel gedronken te hebben. Meer dan 2,18 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Naast een rijverbod van 12 uren kreeg de man een dagvaarding uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie