Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honderd banen op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 augustus 2000

Honderd banen op bedrijventerrein De Hurk

Informatiebijeenkomsten voor werkzoekenden uit de wijken De Kruidenbuurt en Doornakkers

In de maanden augustus en september worden in de wijken De Kruidenbuurt en Doornakkers informatiebijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten zijn bestemd voor werkzoekenden die langer dan 1 jaar werkloos zijn.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de bijeenkomsten verstrekken de gemeente Eindhoven en het Arbeidsbureau informatie over mogelijkheden om bij een bedrijf op De Hurk te gaan werken. Aan de orde komen o.a. het werkgelegenheidsproject Duurzaam De Hurk, vacatures, mogelijkheden om scholing te volgen, kinderopvang en financiële voordelen voor uitkeringsgerechtigden. Er is gelegenheid om vragen te stellen en een afspraak te maken. Belangstellenden voor een baan worden persoonlijk begeleid en bemiddeld naar werk.

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op donderdag 31 augustus om 14.00 uur in wijkcentrum De Kruidenhof aan de Thijmstraat 7 en op donderdag 21 september om 14.00 uur in het pand naast en van de Buurtinfowinkel Doornakkers aan de Jan van Riebeecklaan 3.

Tegenprestatie voor opknapbeurt
Het bedrijventerrein De Hurk wordt momenteel grondig door de gemeente Eindhoven opgeknapt. Als tegenprestatie hebben de bedrijven toegezegd minimaal 100 langdurig werkzoekenden een reguliere baan aan te bieden. 44 langdurig werkzoekenden zijn inmiddels geplaatst bij een bedrijf op De Hurk. Werkzoekenden uit de omliggende wijken Gestel en Strijp en de impulswijken krijgen binnen dit project speciale aandacht. Op deze manier hebben de investeringen ook een meerwaarde voor deze wijken en hun bewoners.

Succesvol initiatief
Eerder dit jaar werden 8 bijeenkomsten gehouden in andere wijken. Deze bijeenkomsten werden door 125 personen bezocht, waarvan 90 personen te kennen gaven belangstelling te hebben voor een baan op De Hurk. Zij zijn inmiddels geplaatst in een voorbereidend traject richting werk, hebben een baan gevonden of worden nog bemiddeld bij bedrijven op De Hurk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie