Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Watersport Verbond: surfen met storm is toegestaan

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 30-8-2000

ALGEMEEN - Koninklijk Nederlands Watersport Verbond wint: surfen met storm is toegestaan!Op 28 augustus zou de zaak dienen maar dankzij tussenkomst van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV), heeft de Officier van Justitie in Roermond twee dagvaardigingen ingetrokken. Het ging om twee leden van windsurfclub Koers Zuid in Roermond die op 28 mei van dit jaar van het water zijn gestuurd door de politie omdat het te hard zou waaien. Toen beide surfers daar geen gehoor aan gaven kregen zij een forse boete. Het KNWV vond dat onterecht en wilde de zaak voor de rechter brengen, vooral omdat het alle windsurfers in Nederland aan gaat.

Advocatenkantoor Herweijer uit Driebergen heeft zich, in opdracht van het KNWV, op deze zaak gestort. Dat hebben zij zo overtuigend gedaan, dat de Officier van Justitie deze zaak niet eens meer voor de rechter wilde brengen. Er bleek namelijk geen speciale (nood)verordening te gelden voor het surfen op de betreffende plas en de Politiewet gaf ook geen rechtsgrond aan de opgelegde boete. Volgens artikel 2 van die wet mag de politie vanalles doen om de wet en de rechtsorde te handhaven. Surfen met harde wind is echter niet bij wet verboden en ook de rechtsorde is niet in gevaar gebracht. De ervaren surfers waren op een afgesloten plas in verenigingsverband, met een reddingbootje bij de hand. Alle nodige voorzorgsmaatregelen waren dus genomen. De politie heeft dus ten onrechte de beide windsurfers bekeurd en zij hoeven dan ook geen boete te betalen.

Het KNWV is van mening dat windsurfers net als andere watersporters heel goed zelf kunnen bepalen wanneer zij veilig het water op kunnen. Dat ligt niet zo zeer aan hoe hard het waait, maar veel meer aan de kundigheid, de uitrusting en de omstandigheden van de betreffende watersporters.
Het KNWV zelf geeft goede voorlichting en organiseren opleidingen voor watersporters in allerlei disciplines. Daarmee kunnen watersporters zelf de juiste beslissing nemen om het water op te gaan of niet. Verder pleit zij bijvoorbeeld ook voor goede weerberichtgeving en heldere regelgeving op het water.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Algemeen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie