Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie provinciale weg Valkenburg-Nuth-Heerlen

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Reconstructie provinciale weg Valkenburg-Nuth-Heerlen op A79 WEGAFSLUITING VOOR LAATSTE FASE WEGWERKZAAMHEDEN

Maastricht, 25 augustus 2000

Reconstructie provinciale weg Valkenburg-Nuth-Heerlen op A79 WEGAFSLUITING VOOR LAATSTE FASE WEGWERKZAAMHEDEN

Inmiddels zijn de werkzaamheden van het project "Aanleg rotondes Hulsberg" in het afrondende stadium beland. Momenteel worden de betonnen fietspaden langs dit wegvak aangelegd. Vanaf maandag 28 augustus 7.00 ur 's morgens tot en met zaterdag 2 september 17.00 uur zal het wegvak provinciale weg N298 tussen de bebouwde kom Valkenburg en de bebouwde kom Hulsberg voor alle verkeer afgesloten zijn. Dit behelst dat ook alle toe- en afritten van de A79 in Hulsberg afgesloten zullen worden. Verkeer wordt via omleidingsroutes omgeleid. Tijdens deze periode zal het gehele wegvak worden voorzien van een asfalt-toplaag inclusief markering.

Openbaar vervoer
Door uitvoering van deze werkzaamheden zullen de volgende wijzigingen in de dienstregeling van het openbaar vervoer plaatsvinden:

Lijn 36: komende vanuit de richting Nuth voor de halte Hulsberg-centrum, linksaf de Schoolstraat in. Deze weg blijven volgen richting Klimmen. Op de weg richting Klimmen, vervolgens de oprit richting Maastricht en komt zo weer op de normale route uit. De overstap lijn 36/50 vindt plaats op de ingelegde halte Centrum - Rabobank .
Vervallen Halten: Eikske - Hulsberg Centrum
Ingelegde Halten: Centrum(Rabobank) -Schoolstraat 44-- Klimmenerweg

Lijn 50: komende vanuit de richting Heerlen op de Klimmenerweg, onder het viaduct door richting Hulsberg en op de rijksweg in Hulsberg-Centrum rechts draaien om het pleintje en terug richting Klimmen. Na de halte Klimmenerweg de 1e weg rechtsaf de weg naar Hellebeuk in( Bij de camping). Deze weg vervolgen totdat u op de Hekerweg uitkomt. Hier rechtsaf tot aan de Emmaberg, dan naar links en verder de normale route. De overstap lijn 36/50 vindt plaats op de ingelegde halte Centrum - Rabobank .
Vervallen Halten: Eikske -- Zendmast
Ingelegde Halte: Centrum (Rabobank)

Lijn 52: Komende vanuit de richting Heerlen na de halte Schoolstraat
44, einde weg linksaf en direct weer rechtsaf de Mesweg in. Deze weg blijven volgen tot aan de Diepestraat. Hier rechtsaf en verder de normale route.
Vervallen Halten: Hulsberg Centrum---Hulsberg Diepestraat-Eikske Ingelegde Halte: Hulsberg Mesweg

Lijn 63: Komende vanuit de richting Sittard, na de halte Diepestraat/ Mesweg linksaf, de weg vervolgen en op de kruising in Hulsberg linksaf en direct weer rechtsaf de Schoolstraat in. Deze weg blijven volgen, Hulsberg uitrijden en op de Klimmenerweg de 1e weg rechtsaf richting Hellebeuk. Einde van de weg rechtsaf de Hekerweg in, weg blijven volgen tot aan de Emmaberg, linksaf en verder de normale route . Vervallen Halten: Hulsberg Centrum-Hulsberg Eikske--- Hulsberg Zendmast.
Ingelegde Halten: Hulsberg Mesweg-Hulsberg Schoolstraat 44

De omleidingen gelden voor alle lijnen in beide richtingen Voor nadere informatie over de bussen kunt u zich wenden tot het vervoersbedrijf Hermes.

Bereikbaarheid bedrijven
Tijdens de periode maandag 28 augustus tot en met zaterdag 12.00 uur 's middags is Tankstation Emmaberg gesloten. Restaurant Jin Poo is tijdens deze periode via de Afrit Klimmen bereikbaar. Vanaf maandag 4 september worden op het wegvak nog slechts afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Het gehele wegvak is dan voor verkeer opengesteld.

Beplantingsplan
In de periode einde september tot einde oktober zal bovengenoemd plan worden voorzien van een fraai beplantingsplan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie