Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalcijfers TIE Holding

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Hoofddorp, maandag 28 augustus 2000

TIE: OMZET 86% GESTEGEN IN 3E KWARTAAL

ACQUISITIEBELEID WERPT VRUCHTEN AF

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde Internetsoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") heeft over het 3e kwartaal (van 1 april tot en met 30 juni 2000) een omzetstijging gerealiseerd van 86% ten opzichte van het 3e kwartaal van het vorig boekjaar. Dit betekent een omzetstijging van 337% ten opzichte van het tweede kwartaal van dit boekjaar. De netto-omzet over het 3e kwartaal bedraagt EUR 3,1 miljoen tegenover 1,7 miljoen in dezelfde periode van het vorige boekjaar en 0,7 miljoen in het vorige kwartaal.

Met name de activiteiten in de Verenigde Staten droegen substantieel bij aan de omzetstijging. In de verslagperiode zijn de resultaten van acquisitie van het Amerikaanse bedrijf DNS Commerce en de activiteiten en activa welke zijn overgenomen van SPS Commerce Inc. geheel geconsolideerd. De activiteiten van SPS Commerce en DNS Commerce zijn samengebracht in TIE Commerce Inc.

In lijn met de verwachtingen is het verlies voor belasting (EBIT) in het 3e kwartaal opgelopen van EUR 2,4 miljoen in het vorige kwartaal tot 4,7 miljoen (dezelfde periode in 1999: EUR 0,75 miljoen winst). Zoals tijdens de beursgang al werd aangekondigd, werd er fors geïnvesteerd in research en de ontwikkeling van nieuwe B2B eCommerce-producten en -markten. In het afgelopen kwartaal werd hieraan meer dan EUR 2,2 miljoen besteed. Daarnaast belopen de afschrijvingen op de goodwill van de nieuwe acquisities dit kwartaal circa EUR 1,5 miljoen. Bovendien is er fors geïnvesteerd in professionalisering van de organisatie. Het personeelsbestand groeide van 71 medewerkers in dezelfde verslagperiode vorig jaar tot 253 medewerkers in het afgelopen kwartaal; 133 medewerkers werden verworven door de acquisities van DNS, SPS, TIE Middle East en TIE Belgium.

De resultaten zijn in lijn met de groeistrategie die begin dit jaar ten tijde van de beursintroductie werd ingezet. Voor het huidige kwartaal verwacht het management een voorzetting van de huidige lijn, maar de omzet in Nederland zal naar verwachting pas in het najaar op gang komen. Dit wordt veroorzaakt door de herpositionering van TIE Nederland. Tot de beursgang stond TIE bekend als leverancier van traditionele EDI software. Het nieuwe TIE is een allround partner die haar klanten de kansen van eCommerce optimaal kan laten benutten. De nieuwe, in september te lanceren, op XML gebaseerde B2B eCommerce producten van TIE spelen hierin een belangrijke rol. De nadruk ligt nu op het ontwikkelen van een compleet nieuwe marktbenadering en het investeren in concrete nieuwe projecten en partnerships. Eén van de speerpunten in het najaar is dan ook om klanten op weg te helpen met deze nieuwe B2B eCommerce-software.

"Met onze hoogwaardige software kunnen bedrijven aansluiten op digitale marktplaatsen, ongeacht of deze een TIE initiatief zijn of volledig onafhankelijk. Ons nieuw ontwikkelde B2B eCommerce-softwarepakket komt volgende maand uit. Het verkoopteam is al druk in gesprek met bestaande en nieuwe klanten over de voordelen van deze software en de implementatie er van. Vanaf oktober verwacht ik dan ook een forse toename van de omzet in Nederland.", aldus Dick Raman, CEO van TIE.

Een veelbelovende rol speelt ook de joint venture die TIE met PricewaterhouseCoopers gaat opzetten onder de naam eProco. In augustus is daartoe een intentieovereenkomst getekend. eProco richt zich op het
- met gebruik van Internet - stroomlijnen en optimaliseren van inkoopfuncties van grote en middelgrote ondernemingen of groepen van ondernemingen. De nieuwe joint venture waarin beide partijen voor 50% deelnemen, gaat een volledig dienstenpakket opzetten, die wordt geïntegreerd in bestaande en toekomstige internetportalen en Digital Business Communities.

ALGEMEEN

Sedert 2 maart 2000 is TIE genoteerd aan de EURO.NM in Amsterdam. Voorzichtigheidshalve schrijft TIE investeringen op zo kort mogelijke termijn af en heeft zij de belastingvoordelen over de fiscaal compensabele verliezen welke circa EUR 2 miljoen bedragen niet geactiveerd. Daarnaast zijn er, zoals eerder al werd bekendgemaakt, acquisities geïnitieerd in Frankrijk en België, die naar verwachting dit boekjaar zullen worden afgerond. CGNU plc. gevestigd in Londen, heeft in het 3e kwartaal een belang van 5% genomen in TIE.

ebXML

TIE is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe wereldstandaard voor B2B eCommerce "ebXML". Dit is een wereldwijd initiatief van UN/CEFACT (het orgaan van de Verenigde Naties, verantwoordelijk voor handelsbevordering en standaardisatie) en OASIS (de organisatie waarin alle grote XML-spelers deelnemen, zoals IBM, Microsoft, Sun, Oracle, Commerce One, e.a.). Het is de verwachting van betrokken partijen dat ebXML de nieuwe wereldstandaard wordt en vrij beschikbaar komt voor alle bedrijven die wereldwijd over het Internet handel willen drijven. Dick Raman is lid van de Steering Group van het ebXML-initiatief. Dit biedt TIE de gelegenheid om als een van de eerste bedrijven ter wereld met producten op de markt te komen die ebXML ondersteunen. De eerste resultaten zijn in de producten die in september op de markt komen zichtbaar. De verwachting is gewettigd dat dit standaardisatie-initiatief op termijn een positieve bijdrage kan leveren aan de verdere groei van B2B eCommerce in het algemeen en TIE in het bijzonder.

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart genoteerd staan aan de

Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm

gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en

diensten van TIE kunnen kopers en aanbieders van producten snel en

efficiënt zaken met elkaar doen via 'Digital Business Communities' (DBC's) op het Internet.
TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in Europa. De
klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en
verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor nadere informatie: TIE Holding N.V.

Dick Raman, President & CEO

Judith Poulus ((info@tie.nl))

Tel. 020 658 99 03

Website: www.tie.nl

Einde persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie