Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestweek bij 35-jarig bestaan bibliotheek Houten

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Feestweek bij 35-jarig bestaan bibliotheek

zaterdag 12 augustus 2000 - Door: Ed Plekkenpol

Wegens het 35-jarig bestaan van de bibliotheek in Houten zijn tal van feestelijkheden georganiseerd van 28 augustus tot 2 september. Wordt u tijdens de feestweek ook 35 dan krijgt u een gratis lidmaatschap van een jaar. Ieder ander die zich dan inschrijft krijgt een korting van 35% op de contributie in het eerste jaar. Verder wordt er het Groot Houtens Dictee gehouden, evenals een balonnenwedstrijd, een optreden van het vrouwenkoor Alchemilla en van de popgroep Tino en de Rosinos. Meer informatie kunt u krijgen bij de bibliotheek. De historie van de bibliotheek begint in 1965 met de oprichting van de Stichting Openbare Leeszaal. Na enkele verhuizingen komt de bibliotheek op de huidige plaats aan het Onderdoor. Het ledenaantal neemt inmiddels gestaag toe van 520 in 1968 tot 11.500 in 2000. De toekomst ziet er ook rooskleurig uit. Onlangs gaf de gemeente het groene licht voor het ontwikkelen van een tweede vestiging in Houten Zuid, die is gepland voor 2002.


Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2000 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? (info@houten.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie