Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Midden- en West Brabant

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Noodhulp District Tilburg

Datum: 28/8/2000
Auteur: Carel Bouman

Bergingsdeur in brand gestoken
Opgeschoten jongelui hebben zondagmiddag 27 augustus tussen vier en tien voor vijf een deur van een berging van een flat aan de Pasteurstraat in brand gestoken. Buurtbewoners hebben het brandje zelf geblust en aangifte gedaan ter zake brandstichting.

Aanrijding
Aan de Schubertstraat te Tilburg veroorzaakte een 35-jarige vrouw uit IJsselmuide zondagmiddag 27 augustus rond vijf uur een aanrijding. Zij reed met haar auto tegen een auto die daar geparkeerd stond. Agenten die terplaatse onderzoek doen constateren dat de vrouw geen rijbewijs heeft en dat de auto waarin zij reed niet verzekerd was.

Mishandeling
Op zondagavond 27 augustus om halftien hebben agenten aan de Gildebroedersstraat te Tilburg een 22-jarige inwoner van Oss aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 20-jarige Bredanaar in een flatwoning aan de Griegstraat te Tilburg. Daar ontstond onenigheid over een inbraak in een woning waarvan één van de aanwezigen in de woning kennelijk onterecht van werd verdacht.

Tilburgers redden man uit het water
Een 46-jarige Tilburgse vrouw en een 33-jarige Tilburgse man hebben zondagavond 27 augustus rond kwart voor acht een 30-jarige inwoner van Hilvarenbeek uit het water van de Havendijk gered. De Tilburgse vrouw zag tijdens haar wandeling aan de Havendijk de Beekenaar in het water staan en drijven. Als ze de man aanspreekt reageert hij niet en laat zich telkens vallen. De vrouw alarmeert de 30-jariuge trimmer die aan de overkant van het water loopt. Via een brug die vlak in de buurt lag is de trimmer naar de vrouw toegekomen waarna ze samen proberen de Beekenaar uit het water te praten. Toen dit niet lukte is de 30-jarige Tilburger te water gegaan en heeft de Beekenaar uit het water gehaald. De GGD bracht de man vervolgens naar het St. Elisabethziekenhuis.

Ex vernielt inboedel woning
Op zondagavond 27 augustus rond halfnegen hebben agenten aan de Dolomietenlaan te Tilburg een 37-jarige Amsterdammer aangehouden. Die was de woning van zijn 35-jarige ex-vriendin aan de Dolomietenlaan binnen gedrongen. Toen de vrouw daar met enkele kennissen spullen op kwam halen werd zij door de Amsterdammer bedreigd en vernielde hij huisraad.

Tilburger steekt vrouw met schroevendraaier
Aan de Spoorlaan te Tilburg hebben agenten zondagavond 27 augustus rond vijf over negen een 45-jarige inwoner van deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 39-jarige Tilburgse vriendin, die hij met een schroevendraaier enkele keren in de hals had gestoken. Het duo kreeg aan de Gasthuisring ruzie met elkaar omdat de Tilburgse vrouw die aan drugsverslaafd is en van de 45-jarige Tilburger in verwachting is niet wilde stoppen met het gebruiken van drugs. De GGD heeft de vrouw overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis.

Taxichauffeur van portemonnee beroofd
Op zondagavond 27 augustus tussen negen uur en kwart over negen werd een 22-jarige Tilburgse taxichauffeur aan het Koningsplein te Tilburg door twee tot nu toe onbekende mannen van zijn portemonnee met daarin 300 gulden, 43 Amerikaanse dollars, zijn rijbewijs en chauffeurspas beroofd. De taxichauffeur pikte het duo op bij een taxistandplaats aan de Heuvelring te Tilburg. Zij moesten naar het Koningsplein gebracht worden. Als de mannen daar de ritprijs van 10,85 gulden af moeten rekenen wordt de taxichauffeur beroofd. Één van de mannen die achter in de taxizat, greep de taxichauffeur bij de nek en dreigde hem te prikken, zoals de man zei. Hierop gaf de taxichauffeur zijn portemonnee af en maakten zijn belagers zich uit de voeten.

Gebroken been en hoofdletsel
Op de kruising Burgemeester van Voorstweg de Karel Boddenweg en de Bolswardstraat te Tilburg raakte op zondagavond 27 augustus rond kwart voor tien een 40-jarige inwoner van Tilburg gewond toen hij met zijn bromfiets komende vanaf de Bolswardstraat linksaf de Karel Boddenweg te Tilburg op wilde rijden. De Tilburger reed op de hoofdrijbaan en niet over het verplichte fietspad en kwam in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 82-jarige Tilburger. De GGD heeft de bromfietser overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis te Tilburg. Daar bleek een spoedoperatie noodzakelijk. De 40-jarige Tilburger liep bij de aanrijding een gebroken been en hoofdletsel op.

Goirlenaar mishandelt ex vriendin
Op zondagavond 27 augustus rond vijf over halftwaalf hebben agenten aan de Leeghwaterstraat te Tilburg een 36-jarige Goirlenaar aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn even oude Tilburgse ex-vriendin die aan de Jan van der Heijdenstraat in Tilburg woont. Na het beëindigen van hun relatie kwam de Goirlenaar daar wat spullen uit de woning van zijn ex ophalen. Eenmaal bij de woning van zijn ex maakte de Goirlenaar daar amok. Hij vernielde twee ruiten van de voordeur, in de hal werd een kast omver getrokken en als er in de woonkamer een wordteling ontstaat met zijn ex, krijgt deze klappen op hoofd, armen en nek.

Tilburger vernielt voordeur
In de nacht van zondag 27 op maandag 28 augustus, om één uur, hebben agenten aan het Rozenplein te Tilburg een 36-jarige Tilburger aangehouden, nadat de man op een verjaardagsfeestje van zijn dochtertje vervelend begon te doen tegen zijn ex. Als men de man vervolgens met zachte drang uit het huis wil leiden wordt deze agressief en vernielt de ruit van de voordeur. Gewaarschuwde agenten houden de man vervolgens aan.

Met drank op achter het stuur
Surveillerende agenten hebben in de nacht van zondag 27 op maandag 28 augustus rond halféén, aan de Eikenbosch te Berkel-Enschot, een 55-jarige Tilburger aangehouden. De agenten zagen de man heel onzeker met zijn auto rijden en als ze hem controleren blijkt hij teveel aan Bachus geofferd te hebben ( 1,38 promille). Het rijbewijs van de Tilburger hebben de agenten ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van zes uren opgelegd en op 3 november as. moet de Tilburger zich voor de rechter verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie