Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen tegen iepziekte gemeente Hengelo

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente HengeloIepziekte

Ook in 2000 zijn er in Hengelo weer diverse bomen aangetast door de Iepziekte. Omdat de Iepziekte besmettelijk is, is het van belang dat zieke Iepen zo snel mogelijk worden verwijderd. In totaal gaat het in Hengelo om 125 bomen op openbare grond en 40 op particuliere grond.

Oorzaak
Iepziekte ontstaat doordat de zogenaamde Iepespintkever eieren legt onder de bast van de boom. Bij het zich naar binnenvreten in de bast neemt de kever het virus met zich mee. Het virus verspreidt zich in de cellen van de boom en sluit de sapstroom van de boom af. Uiteindelijk sterft de boom af. De Iepziekte wordt verspreid via de kever en wortelcontact. Daarom is het van belang zieke iepen zo snel mogelijk te verwijderen.

Locatie
De zieke Iepen in Hengelo zullen vanaf morgen worden verwijderd door het bedrijf Bruins en Kwast uit Markelo. Er zullen onder andere Iepen worden gekapt bij het Twentebad en aan de Woolder Esweg, Berkellaan en de Wilderinkstraat. De gemeente streeft er naar om daar waar zieke iepen zijn gekapt en daar waar dit mogelijk is bomen te herplanten. Aangezien de nieuwe bomen worden geplant in het plantseizoen, kan het enige tijd duren voor er nieuwe bomen zijn geplaatst.

Particulieren, die menen een zieke iep in hun eigen tuin te hebben, kunnen contact opnemen met Wijkbeheer (074-2459459). De gemeente zal na melding contact opnemen om de Iep nader te bekijken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie