Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KZA komt met oplossing voor testen e-business

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KZA KOMT MET OPLOSSING VOOR TESTEN E-BUSINESS

KZA Kwaliteitszorg presenteert als eerste in Nederland een aanpak voor het testen van e-business toepassingen. Onder de naam KZA Web Testing Solution (KWTS) biedt KZA organisaties die zaken doen via het Internet de zekerheid dat hun website én de integratie met de back-office professioneel worden getest. Dit teneinde de risico's rondom het gebruik van internet te minimaliseren. Uniek aan de KWTS is dat websites worden ingedeeld naar vier typen, afhankelijk van de mate waarin er sprake is van interactieve elementen, de mogelijkheid om overeenkomsten af te sluiten en koppelingen met systemen van leveranciers en afnemers. Voor elk type is een specifieke testaanpak ontwikkeld.
De KWTS bevat tevens diverse checklists, aan de hand waarvan in korte tijd de belangrijkste tekortkomingen rondom websites in kaart kunnen worden gebracht. Inzet van testtools is mogelijk om bijvoorbeeld
24-uurs monitoring van websites te realiseren of om de performance te evalueren.
Toepassing van de KWTS leidt tot doorlooptijd reductie van het testen én een beter inzicht in de risico's van e-business.

Risico's e-business
Naarmate organisaties een steeds groter deel van hun omzet uit e-business halen, neemt het belang van goed werkende webapplicaties toe. Zaken doen via het Internet brengt echter de nodige risico's met zich mee. Voorbeelden van technische risico's zijn een te geringe performance bij grote belastingen, (on)opzettelijke inbreuken op de beveiliging, het tekortschieten van de gebruikersvriendelijkheid en het niet werken van links. Dergelijke zaken hebben een negatief effect op het imago van de betreffende onderneming en kunnen leiden tot verlies van omzet en aantasting van marktaandeel.

Noodzaak om te testen
De risico's met betrekking tot e-business toepassingen dienen geïdentificeerd, geanalyseerd, gewaardeerd en beheerst te worden. Één van de instrumenten die daarbij kan worden gehanteerd is het opzetten van een gestructureerde test. KZA biedt nu een dergelijke gespecialiseerde testaanpak.

Profiel
KZA Kwaliteitszorg BV is een onafhankelijk opererende organisatie gespecialiseerd in het toepassen van kwaliteitszorg in de automatisering. KZA heeft ruim 200 medewerkers in dienst en is marktleider op het gebied van deze vorm van dienstverlening. De missie van KZA is om haar opdrachtgevers te helpen bij het verhogen van de kwaliteit van de informatievoorziening. KZA doet dit voor top
200 organisaties middels diverse diensten op het gebied van product-, proces- en organisatiekwaliteit. Voorbeelden zijn het gestructureerd testen van informatiesystemen, het implementeren van kwaliteitssystemen, CMM consultancy, projectborging en auditing. Samen met haar zusterbedrijven binnen de TAS Groep biedt KZA haar opdrachtgevers onder meer oplossingen voor vraagstukken met betrekking tot het succesvol inzetten van e-business.
Met de introductie van de KWTS is KZA de eerste organisatie in Nederland die een oplossing voor het testen van e-business presenteert. KZA is gevestigd in Baarn en een dochteronderneming van TAS Groep NV.

Neem voor meer informatie over bovenstaand persbericht contact op met:

KZA Kwaliteitszorg BV
Contactpersoon: Marco Dekkers
Tel : 035-5431000
Fax : 035-5433833
Postbus 249

3740 AE Baarn
Web : www.kza.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie