Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen weer open na legionella

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen28 augustus 2000

Zwembad De Dolfijn weer open

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen gaat morgen weer open. De uitslag van het laatste legionella-onderzoek is goed, zo blijkt vandaag. Er valt geen legionella meer te constateren in het leidingwater. Om deze uitslag te vieren en de gebruikers van het zwembad tegemoet te komen, heeft de gemeente diverse acties in petto.

Vorige week maandag zijn vier leidingwatermonsters genomen. Vorige week dinsdag was de voorlopige uitkomst al goed, vandaag volgde de bevestiging in de definitieve uitkomst. Sinds vrijdag 18 augustus jl. was het zwembad gesloten in verband met maatregelen tegen legionella.

Blijvend alert

Om legionella voorgoed te weren, gaat het zwembadpersoneel continu de temperatuur van de koudwaterleidingen in de gaten houden. Als deze temperatuur beneden de 20 graden Celcius blijft, is er geen kans op legionella-ontwikkeling. Aandachtspunten vormen enkele koud-waterleidingen in een verwarmde omgeving. Het personeel zal zo nodig spoelen om de temperatuur laag te houden.

Verder zal de gemeente voorlopig maandelijks monsters van het leidingwater laten onderzoeken.

Structurele maatregelen

De gemeente zoekt samen met de installateur, de Waterleidingmaatschappij Drenthe, de Provincie Drenthe (toezichthouder van zwembaden) en Sport Fondsen Nederland (adviseur) naar een structurele oplossing van de nog aanwezige knelpunten.

Acties voor zwemmers

Nu de deuren weer open zijn, heeft De Dolfijn diverse acties voor de gebruikers. Deze week is het zwemmen de eerste twee uren gratis, dat wil zeggen tot en met vrijdag a.s. van 7 tot 9 uur, zaterdag a.s. van 8 tot 10 uur en zondag a.s. van 9 tot 11 uur. De houders van een 50-badenkaart, die beperkt geldig is, krijgen een verlenging van drie weken op deze kaart. Verder schenkt het personeel deze en volgende week gratis koffie voor de bezoekers. Tot slot is er zaterdag 30 september a.s. een groot zwemfeest in De Dolfijn met diverse activiteiten en een speciale entreeprijs. Een programma voor die dag is in de maak.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie