Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Atherothrombosis.org nu online

Datum nieuwsfeit: 28-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SANOFI-SYNTHELABO

Atherothrombosis.org nu online

Voor onmiddellijke publicatie:

ATHEROTHROMBOSIS.ORG NU ONLINE

Amsterdam, 27 augustus 2000 - Op het 22e jaarlijkse congres van de European Society of Cardiology kondigt Sanofi-Synthelabo met gepaste trots de introductie aan van een nieuwe mondiale website voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg: atherothrombosis.org.

Atherotrombose is een zwaarwegende volksgezondheidskwestie, een ernstige levensbedreigende ziekte met een hoge incidentie van zware invaliditeit voor de patiënten en een hoofdoorzaak van morbiditeit en mortaliteit.
Atherotrombose is een algemeen voorkomende vasculaire ziekte waarbij verscheidene arteriële vaatbedden betrokken zijn, waaronder die van de coronaire, cerebrale en perifere arteriën. De ziekte is een gevolg van bloedstolselvorming.

Atherotrombose wordt gekarakteriseerd door een plotselinge ruptuur van de atheroom-plaque, wat leidt tot activering van bloedplaatjes en trombusvorming (bloedstolsel).
Dit uitgebreide pathologische proces leidt tot belangrijke klinische gebeurtenissen zoals hartaanvallen, ischemische beroerte en vasculaire dood. Na een eerste manifestatie van de ziekte (bijvoorbeeld als ischemische beroerte, TIA, hartinfarct, angina pectoris, perifeer arterieel vaatlijden), bestaat er een hoog risico op herhaling van de ziekte in hetzelfde vaatbed en kan deze ook op andere plaatsen binnen arteriën optreden, maar dit is niet te voorzien.

De noodzaak voor een breder begrip en een verhoogd bewustzijn op het gebied van atherotrombose en het belang van een internationaal forum over de ziekte, de preventie en behandeling ervan, heeft geleid tot het in het leven roepen van deze - voor beroepsbeoefenaren uit de gezondheidszorg - unieke website, die geheel gewijd is aan atherotrombose, een ziekte die wereldwijd voorkomt.

Atherothrombosis.org is ontworpen om te fungeren als professioneel resource center voor interactieve communicatie onder artsen en om een innovatieve aanpak van de ziekte te promoten. Tot de doelstellingen ervan behoort het opbouwen van een wereldwijde educatieve gemeenschap voor cardiologen, neurologen en specialisten in de vasculaire geneeskunde, die zich actief bezighouden met de behandeling van atherotrombose.

Door het bieden van online interviews, dynamische case-discussies, analyses van nieuws en besprekingen van klinische onderzoeken op een passende en innovatieve manier, staat atherothrombosis.org op het punt om de online bron te worden die de wijze waarop artsen denken over, spreken over en reageren op de klinische syndromen van atherotrombose radicaal zal veranderen.

De redactieraad van atherothrombosis.org bestaat uit zes internationale leiders in drie verschillende specialismen: cardiologie, neurologie en vasculaire geneeskunde. Deze vermaarde specialisten binnen de academische wereld spelen een centrale rol als schrijvend redacteur en adviseur. Hun toewijding aan deze site garandeert een hoge standaard op het gebied van kwaliteit, relevantie en geloofwaardigheid.

De leden van de redactieraad zijn:

Cardiologie
Philippe Gabriel Steg MD
Professor, Afdeling Cardiologie
Faculté de Médecine Xavier Bichat
Universiteit van Parijs
Parijs, Frankrijk

Eric J. Topol MD
Chairman en Professor, Department of Cardiology Director, Joseph J. Jacobs Center for Thrombosis and Vascular Biology
The Cleveland Clinic Foundation
Cleveland, Ohio, VS

Neurologie
J. Donald Easton MD
Professor en Chairman, Department of Clinical Neurosciences Brown University School of Medicine
Providence, Rhode Island, VS

Werner Hacke MD PhD
Chairman en Professor, Afdeling Neurologie
Universiteit van Heidelberg, Faculteit der Geneeskunde Heidelberg, Duitsland

Vasculaire Geneeskunde
Giancarlo Agnelli MD
Hoogleraar, Afdeling Interne Geneeskunde
Instituut van Interne en Vasculaire Geneeskunde Universiteit van Perugia
Perugia, Italië

Mark A. Creager MD
Associate Professor of Medicine
Director Harvard Medical School, Vascular Center Brigham and Women.s Hospital
Boston, Massachusetts, VS

www.atherothrombosis.org
de eerste internationale innovatieve online aanpak van atherotrombose

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie