Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stijging omzet Ordina eerste halfjaar 25 procent

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ordina Beheer NV

Utrecht, 29 augustus 2000

ORDINA MAAKT GROEIDOELSTELLINGEN WAAR.

Stijging omzet eerste halfjaar 2000: 25%
Stijging nettowinst eerste halfjaar 2000: 25%
Ordina verwacht voor het jaar 2000, inclusief
acquisities, een zeer sterke stijging van de omzet en een groei van de nettowinst van circa 20%

Ordina is er opnieuw in geslaagd haar strategische doelstellingen te realiseren, ondanks dat de markt in de eerste helft van 2000 aarzelingen heeft vertoond na de millenniumovergang. Deze aarzelingen waren over de volle breedte waarneembaar, doch het duidelijkst in de financiële wereld. Desalniettemin zette Ordina in de eerste zes maanden van 2000 de opgaande lijn voort wat betreft omzet, resultaat, groei in medewerkers en kwaliteit.

Financiële gang van zaken

Met inachtname van de marktomstandigheden, kijkt Ordina met tevredenheid terug op de gerealiseerde resultaten in het eerste halfjaar van 2000, aldus Mr J.H. den Hartog, financieel directeur van Ordina. Over het eerste halfjaar 2000 heeft de Ordina Groep een nettowinst gerealiseerd van EUR 11,9 mln. Ten opzichte van het eerste halfjaar 1999 (EUR 9,5 mln) is dit een stijging van 25%. De omzet is eveneens met 25% toegenomen tot EUR 145,7 mln. ten opzichte van EUR 116,5 mln. in de eerste helft van 1999. De stijging van de omzet kwam voor 15% voor rekening van acquisities en werd voor 10% autonoom gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar 2000 is met 22% gestegen tot EUR 17,5 mln. (eerste halfjaar 1999: EUR 14,4 mln.). Het netto resultaat uitgedrukt in een percentage van de omzet was in de eerste helft van 2000 gelijk aan de eerste helft van 1999 en bedroeg 8,2. De nettowinst per aandeel steeg met 12% tot EUR 0,38 (eerste halfjaar 1999: EUR 0,34).

Human Resources

Ordina blijft zich richten op het behouden en aantrekken van getalenteerde medewerkers die met Ordina de geformuleerde ambities waar willen maken. Ook in de eerste helft van 2000 was de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide professionals in de informatie- en communicatietechnologie krap. Die situatie zal in de komende jaren naar verwachting niet structureel verbeteren. Bij een stabiel verloopcijfer en zonder concessies te doen aan haar selectiecriteria, realiseerde Ordina een sterke groei in het aantal medewerkers: van
2.511 medio 1999 tot 3.158 medio 2000. Inmiddels beloopt het aantal medewerkers, inclusief de vorige week afgeronde acquisitie van Rijnconsult, circa 3.300.

Acquisities

In de eerste helft van 2000 acquireerde Ordina de ondernemingen Oasis en VNI. Daarnaast breidde Ordina haar belang in 3D Interfaces uit tot 100%. Oasis is een management consultancy organisatie die zich met name richt op management informatievoorziening en decision support. VNI is actief op het gebied van e-business, CRM en ERP. 3D Interfaces richt zich op web based solutions voor interne en externe communicatievraagstukken. Vorenstaande acquisities zijn met ingang van 1 januari 2000 opgenomen in de geconsolideerde cijfers van Ordina. Op 22 augustus jongstleden werd ook de 100% overname van Rijnconsult afgewikkeld. Rijnconsult is een toonaangevend bureau op het gebied van management consultancy. Met ingang van 1 juli zullen de resultaten van Rijnconsult worden opgenomen in de resultaten van Ordina.

In juli 2000 tekende Ordina een intentieverklaring voor de overname van 100% in Relan ICT. Relan ICT is actief in consultancy, systeemontwikkeling en exploitatie en beheer. Zij combineert deze competenties met ruime kennis en ervaring op het gebied van sociale zekerheid, pensioenen en arbo- en reïntegratiebedrijven. Bij Relan ICT zijn circa 575 medewerkers actief, waarvan circa 375 in vaste dienst.

Ontwikkelingen

De markt voor ICT-dienstverlening heeft de aarzelingen als gevolg van de millenniumwisseling nog altijd niet geheel achter zich gelaten. De markt ontwikkelt zich echter positief. Klanten hebben de millenniumwisseling aangegrepen om voorgenomen investeringen in ICT nader te beoordelen vanuit strategisch perspectief. Meer en meer realiseren partijen zich dat de strategische inzet van ICT hét verschil kan maken met de concurrentie. Vanuit dat perspectief is er een grotere betrokkenheid van topmanagement van bedrijven bij de keuzes ten aanzien van investeringen in ICT. Voor een full service en hoogwaardige ICT-dienstverlener als Ordina, die als business partner in staat is werkelijk toegevoegde waarde te leveren richting afnemers, biedt deze ontwikkeling nieuwe kansen.

Een andere ontwikkeling is dat een toenemend aantal partijen gehele of gedeeltelijke outsourcing van de informatiehuishouding overweegt. Ordina is geïnteresseerd in outsourcing indien dit tevens inhoudt dat de vernieuwing van systemen wordt uitbesteed. De voorgenomen overname van Relan ICT past in dit beeld.

Een zich voortzettende trend in de markt is voorts dat meer en meer afnemers ervoor kiezen om met een beperkt aantal ICT-dienstverleners zaken te doen. Gelet op de omvang en de kwaliteit van de Ordina organisatie, is Ordina in de eerste maanden van 2000 geselecteerd als preferred supplier bij een aantal belangrijke klanten. Ordina verwacht deze positieve ontwikkeling in de toekomst met succes te continueren.

Klanten verlangen meer en meer een full service dienstenportfolio van hun dienstverleners. Dientengevolge is een tendens waarneembaar waarin management consultancy organisaties aansluiting zoeken bij ICT-dienstverleners. Immers, klanten wensen niet langer alleen een goed advies, zij verwachten van hun adviseurs dat zij ook de feitelijke oplossing realiseren. De aansluiting van Rijnconsult bij Ordina is, gezien de geschetste ontwikkelingen, een logische stap en biedt Ordina nieuwe contacten met klanten op top-management niveau.

In de markt zal Ordina zich er op blijven richten om de nieuwste ontwikkelingen op business- en ICT-gebied te combineren tot innovatieve, vooruitstrevende oplossingen in een cultuur waar openheid, vakkundigheid en ruimte voor initiatief centraal staan. Dit leidt tot een organisatie die inspirerend is en blijft voor (potentiële) medewerkers. Daarnaast is er een blijvende focus op mogelijke acquisities die de propositie van de totale Ordina Groep versterken en waarde creëren voor klanten, (potentiële) medewerkers én aandeelhouders.

Met inachtname van het vorenstaande heeft Ordina het volste vertrouwen dat de markt voor ICT-dienstverlening voor partijen die daadwerkelijk in staat zijn toegevoegde waarde te leveren, de komende jaren een gezonde groei zal doormaken. Het tempo waarin de groei zal plaatsvinden zal naar verwachting echter per marktsegment verschillen.

Verwachtingen voor 2000

Bestuursvoorzitter Kasteel over de verwachtingen voor 2000: Met inachtname van de geschetste ontwikkelingen en de resultaten over het eerste halfjaar van 2000 verwacht Ordina, inclusief de aangekondigde acquisities, een zeer sterke toename in omzet en een groei van de nettowinst van circa 20%.

Halfjaarresultaten Ordina NV 2000

(in duizenden Euro, tenzij anders aangegeven)

2000

1999
Netto omzet

145.675

116.515
Bedrijfslasten

128.170

102.146
Bedrijfsresultaat

17.505

14.369
Rentebaten/-lasten

78

(70)

-------- --------
Resultaat voor belastingen

17.583

14.299
Belastingen


5.661


4.761
Netto winst

11.922


9.538
Aantal uitstaande aandelen van nominaal Euro 0,10 31.696.491 28.630.437
Nettowinst per aandeel (op basis van het gemiddeld aantal uitstaande aandelen), in Euros 0,38 0,34
Nettowinst per aandeel na uitoefening van optie- rechten, in Euros 0,36 0,31
Aantal medewerkers medio 3.158 2.511

Over Ordina

Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt inclusief Rijnconsult circa 3.300 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business-consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatieontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software. Het aandeel Ordina NV is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs en is opgenomen in de Amsterdam Midkap-index.

Woordvoerder: Ronald Florisson telefoon 030 -2 984 101
mobiel 06 - 2 505 4634
E-mail: (ronald.florisson@ordina.nl)

Ordina NV
Vivaldiplantsoen 100
3533 JE UTRECHT
telefoon 030-2 984 184
www.ordina.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...