Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laurus deelnemer aan inkoopplatform op internet

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Laurus deelnemer aan inkoopplatform op internet, 29 augustus 2000

Laurus N.V. treedt per direct toe tot de virtuele inkoopbeurs WorldWide Retail Exchange (WWRE). Laurus sluit zich als deelnemer aan bij de 45 internationale retailers die gebruik gaan maken van het internet om hun goederen via het gezamenlijk platform WWRE in te kopen.

Laurus verwacht via deelname aan de WWRE belangrijke inkoopvoordelen te kunnen realiseren. Gerard van Dulmen, directeur inkoop bij Laurus: Via dit virtuele inkoopplatform willen wij transacties tussen Laurus en zijn leveranciers nog eenvoudiger en efficiënter maken. Dankzij de standaardisatie van informatie verwachten wij de kosten te kunnen verlagen, zowel bij ons als bij onze leveranciers. Laurus en de overige deelnemers blijven echter onafhankelijk van elkaar inkopen.

De WorldWide Retail Exchange is een via internet werkend platform voor retailers in food, non-food, textiel en drogisterijartikelen. Vooraanstaande retailers uit Europa, de VS en Azië zijn deelnemer aan deze internetbeurs. Deze retailers, waaronder Tesco (Engeland), Casino (Frankrijk), Ahold (Nederland) en K-Mart (Verenigde Staten), zijn samen goed voor een omzet van circa 545 miljard euro. WWRE is in maart van dit jaar opgericht.

Laurus behaalde in 1999 een netto-omzet van 5.589 miljoen euro en een nettoresultaat van 112 miljoen euro. De foodretailonderneming biedt werk aan zo'n 48.000 medewerkers en heeft ruim 3.000 vestigingen in Nederland, Spanje en België. In Nederland behoren onder andere de supermarktformules Konmar, Super De Boer, Groenwoudt / Nieuwe Weme,

Edah, Spar, Lekker & Laag en Basismarkt tot de onderneming.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie