Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.50 uur
Bekeuringen bij snelheidscontrole

GROENEKAN Maandagochtend heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Koningin Wilhelminaweg. Van de 777 passerende voertuigen reden 85 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/h op een weg waar 50 km/h mag worden gereden.

Rijverbod voor automobilist met teveel drank op

MAARTENSDIJK Bij een controle op de Graspieper werd een 44-jarige man uit deze gemeente gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Na een blaastest bleek dat hij 0.95 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal van 700 gulden werd hij heengezonden.

Verdachte aangehouden voor vernieling

DRIEBERGEN / RIJSSENBURG Maandagavond rond half twaalf werd door een getuige gezien dat een man probeerde in te breken in een winkel in de omgeving van het Heetveld. Toen dit niet lukte fietste hij boos weg en trapte en passant tegen enkele autospiegels.

De 25-jarige man uit Driebergen/Rijssenburg kon, op aangeven van de getuige, door de politie bij de parkeerplaats op het Heetveld worden aangehouden voor vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden, woninginbraken opgelost

AUSTERLITZ - De eerste 3 weken van augustus is in de gemeente een insluiper actief geweest. In 10 woningen binnen deze kleine dorpsgemeenschap werd ingeslopen doordat deuren niet afgesloten bleken te zijn. Hierdoor ontstond grote onrust onder de bevolking. De buit bestond overwegend uit geld. Middels folders werden de inwoners van deze insluipingen op de hoogte gebracht en tevens werd hierbij preventie-advies aangeboden.

Na onderzoek door het Woninginbrakenteam Binnensticht werd vorige week een 32-jarige man uit Austerlitz voor deze feiten aangehouden. De man is na verhoor heengezonden met een Damokles en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De buit is niet teruggevonden. Wel werd bij hem aangetroffen een zilveren dameshorloge met grove schakel, een gouden kinderarmbandje met inscriptie Berry en 2 manchetknopen met Euro-embleem. De herkomst hiervan is onbekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie