Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris negeert probleemoplossend vermogen school

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT ONDERWIJSBOND CNV

Zoetermeer, 29 augustus 2000

Staatssecretaris negeert probleemoplossend vermogen van de school

Onderwijsbond CNV wil helder onderscheid tussen onderwijs en opvang

De Onderwijsbond CNV is van mening dat de overheid kan volstaan met een wettelijke bepaling over het aantal te geven lesuren per jaar. De onderwijsbond betreurt het dat de staatssecretaris verder wil gaan en een wettelijke verplichting in het leven wil roepen die scholen verplicht 5 dagen minimaal 3 uur in de ochtenden les te geven. De Onderwijsbond CNV (59.000 leden) is van mening dat scholen heel goed in staat zijn om zelf de uren verder te verdelen op basis van de omstandigheden en behoeften van school en belangen van personeel, leerlingen en ouders. Uitgangspunt daarbij zou eerder de onderwijskwaliteit moeten zijn dan organisatorische of arbeidsmarkt-elementen. De voorgestelde detaillering werkt contra-productief omdat ze in strijd is met de autonomie van de school die de staatssecretaris zegt voor te staan. Bovendien zou een dergelijke wetswijziging pas omstreeks 2002 ingaan en dan pas feitelijk voor de scholen gaan gelden. .

Op aandringen van de Onderwijsbond CNV heeft de staatssecretaris toegezegd te willen onderzoeken of het verschil tussen opvang en onderwijs wettelijk kan worden vastgesteld inclusief de daarbij behorende juridische verantwoordelijkheden. Vervolgens zou het mogelijk worden op lokaal niveau verdere afspraken te maken die gelden in bijvoorbeeld noodsituaties.

Voor informatie:
Kees van Kortenhof, (079) 320 20 40, (020) 679 02 89 of gsm 06 53 20 47 36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie