Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peugeot reageert op aantijgingen 406

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Peugeot reageert op aantijgingen 406 29-8-00 17:00:00. In een artikel dat vandaag is verschenen in het Franse dagblad Libération wordt de wegligging van de 406 in twijfel getrokken. De krant spreekt van een fout in de triangel van de voortrein en het zou 766.489 autos betreffen.

Reconstructie van de feiten:
In juli 1999 heeft de consumentenorganisatie UFC in haar blad Que Choisir melding gemaakt van zes gevallen van ontevredenheid bij 406-rijders over het feit dat hun auto naar rechts trok. Peugeot heeft deze gevallen onderworpen aan een nauwkeurig onderzoek en de resultaten hiervan meegedeeld aan Que Choisir.

Sinds de lancering in september 1995 heeft de Peugeot 406, zoals bij iedere auto het geval is, een aantal aanpassingen ondergaan. In november 1997 is een geringe wijziging van de voorvering doorgevoerd. Dit was geen ingrijpende verandering en het betrof niet de triangel van de voortrein. Deze aanpassing heeft bovendien op geen enkele wijze te maken met de veiligheid van de auto. De modificatie heeft een codenummer gekregen: 766 489. Dit getal heeft dus op geen enkele manier te maken met het aantal autos dat op de markt is gebracht zoals in het artikel van Libération wordt gesuggereerd.

Wat de autos van vóór 1997 betreft: in enkele gevallen hebben bestuurders gevoeld dat hun auto naar rechts trok. De dealers hebben hierop mededelingen ontvangen dat ze in het onderhavige geval de gebruikelijke controles moesten uitvoeren.

De veiligheid van de 406 wordt op geen enkele wijze ter discussie gesteld en de kwaliteit van de wegligging wordt unaniem als voortreffelijk beschouwd.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie