Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oud-directeur Bureau Genealogie herdacht

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau voor Genealogie

In memoriam
W. Wijnaendts van Resandt - 30-08-2000

Op 12 juni jl. overleed op 84-jarige leeftijd de heer W. Wijnaendts van Resandt, oud directeur van het Centraal Bureau voor Genealogie. De heer Wijnaendts is per 1 juli 1959 in dienst van het bureau getreden als medewerker belast met archiefonderzoek. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn gelijknamige vader, die reeds decennia daarvoor een vooraanstaand onderzoeker was.
Na de pensionering van de heer H.L. Kruimel, in 1968, werd hij conservator. Enkele maanden later kreeg hij de dagelijkse leiding van het bureau. Behalve het archiefonderzoek had de uitgeverij daarbij zijn bijzondere belangstelling. In 1969 bracht het CBG de door hem samengestelde eerste editie van het Repertorium DTB uit en werd een begin gemaakt met de CB-reeks, waarin hij verscheidene deeltjes schreef. Ook in het Jaarboek verschenen vele uitstekende artikelen van zijn hand.
In 1973 werd hem de persoonlijke titel van directeur toegekend. Behalve in het uitdragen van het genealogisch vakmanschap en in de leiding van het bureau, had hij ook zijn rol in het voorbereiden van de plannen voor de verhuizing van het CBG van de Nassaulaan naar het nieuwe Rijksarchiefgebouw. In 1979 legde hij de dagelijkse leiding neer en per 1 december 1980 werd hij gepensioneerd. Ook daarna heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als onderzoeker en auteur, zolang hem dat mogelijk was.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie