Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expresselijn gemeente Tilburg richting Reeshof

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

29-8-2000

Expresselijn richting Reeshof

Voor een snelle verbinding tussen de Tilburgse binnenstad en de Reeshof, heeft het college besloten een expresselijn in te voeren. Dit initiatief komt voort uit het Tilburgse Openbaar vervoer Plan (TOP). De expresselijn zal dankzij een aantal doorstromingsmaatregelen stipter gaan rijden.
De bus krijgt in de richting van de Reeshof langs de Jozef Platteweg een vrije busbaan vanaf het begin van de Karel Boddenweg tot de Burg. Baron van Voorst tot Voorstweg. Op de Burg. Baron van Voorst tot Voorstweg krijgt de bus in beide richtingen een vrije busbaan (tussen de Huibevendreef en de Jozef Platteweg). Op de Huibevendreef krijgt de bus een eigen opstelstrook richting centrum en worden de opstelstroken voor het autoverkeer verlengd. De uitvoering van de maatregelen kost f 2.650.000,-. Dit bedrag wordt voor f 900.000,- gefinancierd uit Investeringen Collectief Vervoer. De overige middelen worden verwacht uit de subsidiegelden De Boerregeling.

Het plan ligt van 31 augustus tot en met 14 september 2000 ter inzage.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie