Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 29 augustus 2000

Raad gevraagd perceel grond Weststad III te verkopen aan Gefco

Het college gaat de raad in zijn vergadering van 26 september vragen een perceel van circa 15 hectare spoorgebonden bedrijfsterrein op Weststad III te verkopen aan transportonderneming Gefco Benelux SA. Gefco is de "huistransporteur" van de Franse onderneming PSA (Peugeot-Citroën). Daarnaast wordt de raad gevraagd 6.000 m² grond op hetzelfde bedrijventerrein te verkopen aan De Graaf Holding BV.

Met deze verkoop wordt de verplaatsing van Gefco van de huidige locatie op Vijf Eiken naar Weststad III een feit.

Voor het college zijn er vier redenen groen licht te geven voor een verhuizing van Gefco naar Weststad. Allereerst voldoet de locatie op Vijf Eiken niet meer aan de ruimtebehoefte van het bedrijf, waardoor Gefco op verschillende locaties ruimte heeft moeten bijhuren. Ook de spooraansluiting op Vijf Eiken voldoet niet aan de eisen die Gefco stelt. Bovendien wil Gefco de ruimte hebben om voor meer opdrachtgevers dan alleen PSA te gaan werken. En tenslotte is het logistieke concept van autodistributie aan wijzigingen onderhevig: het is steeds meer de bedoeling de dealer een kant-en-klaar eindproduct aan te leveren, waarbij de distributeur ook zorg draagt voor werkzaamheden als lpg-inbouw en andere aanpassingen.

De werkgelegenheid bij Gefco zal naar verwachting op korte termijn groeien naar 125 medewerkers en bij volledig operationeel naar 200. De nieuwe ontwikkelingen in de verschillende ondersteunende activiteiten leveren extra werkgelegenheid voor 50 medewerkers op. Daarnaast is er nog sprake van een poule van tijdelijk inzetbare krachten en part-time-functies van 80 personen.

Gefco zal het gebouwencomplex met bedrijfshallen en kantoorruimte (inclusief parkeeraccommodaties) realiseren aan de westzijde, gelegen aan de Logistiekweg. De werkplaats omvat circa 5.000 m², de kantoren 800 m². Gelet op de ligging binnen de representatieve zone van Weststad heeft de architect veel aandacht besteed aan de uiterlijke vormgeving van het complex. Voor de aanvoer van autos zal Gefco kunnen beschikken over een driedubbele spooraansluiting op eigen terrein.

In de overeenkomst met Gefco heeft de gemeente vastgelegd dat bij het afstoten van de huidige locatie op Vijf Eiken Oosterhoutse bedrijven de voorkeur krijgen. Bij volledige uitbouw van de activiteiten - naar verwachting binnen vijf jaar - zullen de autos in meerdere lagen worden opgeslagen. Daarmee komt Gefco tegemoet aan de wens van de gemeente om bedrijventerrein optimaal te gebruiken.

Als gevolg hiervan hoeft Gefco ongeveer 6.000 m² minder terrein af te nemen op Weststad dan oorspronkelijk gedacht. Het perceel dat nu overblijft, zal worden verkocht aan de buurman van Gefco, transportbedrijf De Graaf.

De grondprijs bedraagt voor beide bedrijven 110 per m². Gefco moet daarnaast een toeslag betalen van 45 per m² voor een oppervlakte van 3000 m² die gelegen is binnen de representatieve zone.

Wijziging in raadsvoorstel restauratiesubsidies

Het college van b. en w. zal de raad vragen ook Slotje Limburg bij de provincie aan te melden als een pand dat in de periode 2001-2006 voor restauratiesubsidie in aanmerking komt. Het gaat dan om een aanvulling op het voorstel aan de raad dat het college vorige week vaststelde.

B. en w. hebben verder besloten de rangorde in de categorie religieuze gebouwen enigszins te wijzigen. Gevolg daarvan is dat de restauratie van het dak van de Vredeskerk nu op de eerste plaats komt, voor het meerwerk restauratie Sint-Jan en het opknappen van het orgel van deze kerk.

Oosterhout, 31 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie