Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursussen in het Gemeentelijk Informatie Centrum Groningen

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Cursussen 2000 in het Gemeentelijk Informatie Centrum Cursussen 2000 in het Gemeentelijk Informatie Centrum Stadjers die een cursus willen volgen kunnen zich van 29 augustus tot en met 22 september oriënteren in het Gemeentelijk Informatie Centrum in de Kreupelstraat 1. Met Cursussen 2000 presenteren vijfenzeventig instellingen, die cursussen geven in de stad Groningen, hun cursusmateriaal.

Cursusaanbod 2000
In de presentatieruimte van het Gemeentelijk Informatie Centrum worden ruim 100 verschillende cursussen gepresenteerd. De cursussen zijn onderverdeeld in beroepsgerichte cursussen en cursussen gericht op hobby en vrije tijd. Veel van de beroepsgerichte cursussen zijn gericht op om- en bijscholing en daarom interessant voor werkzoekenden en langdurig werklozen. Het aanbod varieert van gezondheidszorg tot automatisering. Het aanbod van cursussen gericht op hobby en vrije tijd is heel divers. Deze cursussen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën o.a. muziek, dans, talen, bewustwording, creativiteit, kinderen en nog meer.
Informatie over de cursussen vindt men in de folders die meegenomen kunnen worden. Daarnaast heeft het Gemeentelijke Informatie Centrum de beschikking over alle adressen van de deelnemende instellingen voor nadere informatie.

Exposities
Gedurende de cursusmaand presenteren twee deelnemende instellingen hun activiteiten in het GIC.

Stichting Stadswerkplaats
De Stichting Stadswerkplaats is een werkplaats voor hout- en metaalbewerking, waar iedereen binnen kan lopen voor een klus of een cursus. In het najaar wordt de Stadswerkplaats aan het A-Kerkhof uitgebreid met de dependance Stadswerkplaats Noord Oost in de Antillenstraat. Meer ruimte betekent ook een uitbreiding van de activiteiten. De presentatie geeft een impressie van de huidige werkzaamheden en gemaakte producten in de vorm van een fototentoonstelling, gebruikte gereedschap en werkstukken van cursisten en kunstenaars. Bovendien worden ook de plannen voor de nieuwe locatie gepresenteerd in het GIC.

Stichting Stiel
De Stichting Stiel organiseert activeringsprojecten voor mensen zonder betaald werk. Vanaf 4 september is in het GIC een fotopresentatie te zien van Stichting Stiel. De expositie gaat over de geschiedenis en belangrijke momenten in het bestaan van Stiel.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 augustus 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie