Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RVU-radioprogramma over Henk Weltevreden in Noord-Korea

Datum nieuwsfeit: 29-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RVU

Henk Weltevreden in Noord-Korea

Guido Spring maakte een portret van schrijver/filosoof Henk Weltevreden, dat grotendeels werd opgenomen in het meest geïsoleerde land ter wereld: stalinistisch Noord-Korea. In de zomer van 1999 reisde Weltevreden in dit bizarre land rond. Zijn medereiziger, radiomaker Guido Spring, maakte in het geheim opnames en portretteerde Henk Weltevreden.

Henk Weltevreden reist veel, maar was nooit eerder in Noord-Korea, een land dat hem al jaren fascineert. Een verre voorzaat van hem, de Hollander Jan Janse Weltevree, was in 1627 de eerste Europeaan die ooit in Korea belandde. Dat Weltevreden, na jaren proberen, toestemming kreeg om dit land te bezoeken, is bijzonder. Noord-Korea laat immers vrijwel geen buitenlanders toe. Intussen stond Korea weer volop in de belangstelling vanwege de topontmoeting tussen Noord- en Zuid-Korea in juni 2000. In Spiegels vertelt Henk Weltevreden over Noord-Korea, over reizen, over schrijven en over het onderwerp waarmee hij zich in de filosofie heeft beziggehouden: het toeval. Ook vertelt hij over zijn reisroman die binnenkort verschijnt en die zich afspeelt in Noord-Korea.

Een programma van Guido Spring. Uitzending: dinsdag 29 augustus, 16-17 uur, Radio 5 (eerder uitgezonden op 10 september 1999). Programma bestellen?

Het programma wordt na de uitzending in RealAudio aangeboden op RVU-Internet. Weltevredens reisroman 'De Stralende Ster van Paekdu' zal in oktober 2000 verschijnen bij uitgeverij L.J. Veen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie