Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling Marian Aerssens te Heinkenszand

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

TENTOONSTELLING MARIAN AERSSENS

De werkgroep Beeldende Kunst van de Culturele Raad Borsele organiseert in de hal van het gemeentehuis te Heinkenszand een tentoonstelling met werk van de sinds juli 1999 in Ellewoutsdijk wonende kunstenares Marian Aerssens. De tentoonstelling heeft als titel meegekregen "Brief aan mijn zusters". Marian Aerssens maakt gebruik van de volgende technieken: schilderen, tekenen, gemengde technieken, collage, aquarel en grafiek.

De werken van Marian Aerssens zijn exotisch. Invloeden van oude culturen, mythen, sprookjes, scheppingsverhalen, oersymbolen en oude- en andere schrifturen. Reisindrukken van Nepal, India, Egypte, Griekenland en vele andere Zuid-Europese landen hebben de inhoud, vorm- en kleurgevoel beïnvloed en geïnspireerd. Gevoelens van verbondenheid met de symboliek van het menselijk bestaan geeft zij op haar eigen wijze gestalte. Vaak via het beeld van de Moedergodin (haar koninginnenserie), vaak ook via de zogenaamde "Brieven" waar het schriftuur centraal staat. Zij heeft een warm kleurgebruik.

De tentoonstelling is van 24 augustus tot en met 28 september gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis te Heinkenszand.

Wilt u ook exposeren in het gemeentehuis?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie