Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen en antwoorden over de Belastingherziening 2001

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persberichtnr.
00/178
Den Haag
30 augustus 2000

VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER DE BELASTINGHERZIENING 2001

De staatssecretaris Bos van Financiën heeft voor de Belastingdienst een eerste beleidsbesluit genomen over de Belastingherziening 2001. In dit beleidsbesluit is aan de hand van ongeveer 75 vragen en antwoorden een eerste overzicht gegeven van kwesties die voor grote groepen belastingplichtigen en voor de Belastingdienst van belang zijn. De vragen en antwoorden bevatten veelal een praktische vertaling van de uitleg van wettelijke bepalingen zoals die door de staatssecretaris in de parlementaire behandeling is gegeven.

In het besluit wordt uitgebreid stilgestaan bij de gevolgen van de nieuwe wet voor het eigenwoningforfait, in het bijzonder de hypotheekrenteaftrek en de nieuwe regeling voor de kapitaalverzekering eigen woning. Het overgangsrecht krijgt daarbij ruime aandacht. Daarnaast wordt een aantal vragen behandeld over box 3, inkomen uit sparen en beleggen en over de nieuwe regeling voor scholingsaftrek en buitengewone uitgaven. Ook komen vragen over wijzigingen in de sfeer van winst uit onderneming en andere inkomsten uit arbeid aan de orde. Tenslotte zijn een aantal vragen op het gebied van de wijzigingen in de loonbelasting beantwoord.

Dit beleidsbesluit is te vinden op de site van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie