Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 30-08-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 30 augustus 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: woninginbreker gepakt
Op de Vismarkt werd een 28-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt, nadat hij betrapt was bij de diefstal uit een supermarkt. De verdachte probeerde batterijen te stelen , maar werd door een medewerker van de supermarkt betrapt. Nadat de man was overgedragen aan de politie bleek hij nog meer gestolen goederen bij zich te dragen. Deze goederen bleken afkomstig van een woninginbraak aan de Oude Ebbingestraat. De bewoners hadden daarvan net melding gemaakt bij de politie. De verdachte is ingesloten.

Groningen: gestolen auto
Een 23-jarige stadjer is gistermiddag op de Goudsbloemstraat aangehouden. De man reed in gestolen auto en kon niet verklaren hoe hij aan de auto is gekomen. Aan het bureau bleek bovendien dat de verdachte nog 14 dagen celstraf moest uitzitten. Hij is ingesloten.

Groningen: heling
Een 20-jarige student uit de stad moest het kopen van ene fiets op straat duur betalen. Agenten zagen dat ze voor f 25- een fiets kocht van een 43-jarige zwerver. Agenten hielden beiden aan en de vrouw moest de fiets op het bureau achterlaten. Ze kreeg een proces verbaal. Ook de zwerver werd na een proces verbaal heengezonden.

Groningen: inval in drugspand
De politie heeft gisteravond een inval gedaan in een drugspand aan de Menadostraat. Naar aanleiding van klachten over drugs activiteiten en na het afvangen van een tweetal gebruikers betrad de politie de woning. Daar werden twee bezoekers en de 33 en 30 jarige bewoner aangetroffen. In de woning vond de politie een kleine hoeveelheid drugs en gebruikersartikelen. Deze goederen werden in beslag genomen. De beide bewoners zijn ingesloten.

Groningen: lastige klant
Een 26-jarige Groninger is afgelopen nacht ingesloten in een politiecel. De man had bezoekers van een café aan de Grote Markt lastig gevallen. Toen hij door medewerkers van het bedrijf daarop werd aangesproken bedreigde hij hen. Uiteindelijk kon het personeel de man overdragen aan de politie. Hij is ingesloten.

Groningen: buurtbewoners pakken inbreker
Een groepje buurtbewoners van de Tuinstraat zagen afgelopen nacht kans een 38-jarige inbreker uit de stad te grijpen. De verdachte probeerde een woning binnen te komen. De bewoners zagen kans de man bij zijn vlucht te achterhalen. Hierbij bedreigde de verdachte de boevenvangers met een mes. Uiteindelijk kon hij aan de aanwezige agenten worden overgedragen. De verdachte is ingesloten.

Grootegast: winkeldief aangehouden
Een personeelslid van een drogisterij aan de Hoofdweg in Grootegast zag dinsdagmiddag dat een 48-jarige man cosmetica en een puntenslijpers wegnam. Buiten sprak ze de man aan op de diefstal die de goederen afgaf maar daarop wegfietste. Het personeelslid zette met behulp van een buurman de achtervolging in en de man werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kreeg de man een boete van f 300.-.

Gaarkeuken: twee aanrijdingen na elkaar
Een 41-jarige automobilist uit Grijpskerk reed dinsdagavond op het Hoendiep NZ in Gaarkeuken tegen een in de berm geparkeerde kraan aan. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De man blies een promillage van
1.35. Korte tijd na dit ongeval reed een 58-jarige automobilist uit Grijpskerk tegen een in de oprit staande personenauto op en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De man en zij 57-jarige inzittende werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van beide ongevallen.

Adorp: autoinbraken
Dinsdagnacht werd in Adorp geconstateerd dat er op de Onder de Wieken in Adorp een auto was opengebroken. Bij onderzoek bleken er nog drie autos te zijn opengebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wildervank: tak van oude boom blokkeert Nijverheidsstraat Een volgens de overlevering 300 jaar oude beuk die staat naast de Nijverheidsstraat in Wildervank heeft dinsdagavond een tak verloren. De afgevallen tak versperde de volledige rijbaan maar raakte geen personen of zaken. De brandweer werd opgeroepen om de tak van de weg te verwijderen.

Delfzijl: twee vrouwen van tas beroofd
Twee vrouwen uit Delfzijl zijn dinsdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur beroofd door een nog onbekende man die de dames de tas afhandig maakte. Een 84-jarige vrouw uit Delfzijl werd op de Wilhelminaparkvijver aangesproken door de man met de vraag of zij een vuurtje had, Daarop pakte de man de handtas uit haar rollator en verdween op de fiets. Op het Ganzenerf werd een 68-jarige vrouw uit Delfzijl door vermoedelijk dezelfde man aangesproken. Hij pakte haar boodschappentas af en fietste weg. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: auto gestolen; daders aangehouden
Bewoners van de Fransestraat in Delfzijl hoorden dinsdagavond lawaai en zagen tot hun grote schrik de eigen auto de straat uitrijden. Later in de nacht werd op de Noorderhaven in Groningen de auto aangetroffen de twee personen erbij. De mannen 21 jaar uit Delfzijl en 26 jaar uit Eelderwolde werden ter plekke aangehouden en ingesloten.

Winschoten: man slaat en bedreigt bibliotheekbezoeker Een 74-jarige bezoeker uit Nieuweschans van de bibliotheek aan de John Modastraat in Winschoten maakte tegen een 42-jarige Winschoter een opmerking over zijn luidruchtige belgedrag in de bieb. De man reageerde daarop door de man uit zijn stoel te trekken en hem te slaan. Ook bedreigde hij de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Passerende stadswachten herkenden de man die later op de dag in zijn woning werd aangehouden. Het vuurwapen bleek een aansteker te zijn in de vorm van een pistool.

Usquert: verwarde inbreker
Een 38-jarige man uit Usquert werd dinsdagochtend betrapt bij een inbraak in een café aan de Raadhuisstraat. Met grote moeite kon de agressieve man door ter plaatse gekomen agenten worden overmeesterd. Gezien de geestesgesteldheid van de man werd de psychiatrische hulpverlening gewaarschuwd. Zij achten het nodig dat de man werd opgenomen in een kliniek.

Appingedam: automobiliste rijdt door tuinen heen In de Ripperdastraat in Appingedam reed een 28-jarige automobiliste door vier tuinen heen en kwam half op de weg tot stilstand. De voet van de vrouw kwam vast te zitten tussen gaspedaal en de vloer. Door de ongelukkige actie werd een personenauto beschadigd en liepen de tuinen en gevels van de woningen schade op.

Winschoten: inbraak in supermarkt
Door een gat in het dak van een supermarkt aan de Jachtlaan in Winschoten te maken en zich te laten zakken zijn inbrekers de zak binnen gekomen. Uit de zaak zij tabakswaar, cosmetica, batterijen en tandpasta weggenomen. De daders hebben de zaak weer door het gat in het plafond verlaten. De inbraak werd dinsdagochtend ontdekt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...