Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie kunstmenu basisscholen gemeente Emmen

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Evaluatie Kunstmenu basisscholen, 30 augustus 2000

93% van de scholen doet mee
Evaluatie Kunstmenu voor basisscholen

In het voorjaar van 1997 presenteerden de vier culturele instellingen hun plan 'Kunstmenu Basisonderwijs Emmen' aan de basisscholen en de leden van de Gemeenteraad van Emmen. Doel van het plan was en is om kinderen op de basisscholen van Emmen in de leeftijd 4 - 12 jaar met alle kunstdisciplines, te weten literatuur, muziek, beeldende kunst, filmkunst, theater en dans, in aanraking te brengen. Vier jaar Kunstmenu is geëvalueerd, en blijkt een succes.

In het Kunstmenu wordt een vast tweejaarlijks schema gehanteerd, waarin de kunstdisciplines afwisselend aan bod komen. Jaarlijks krijgen de verschillende leeftijdsgroepen één á twee activiteiten aangeboden. Het plan heeft een looptijd van vier jaar (1997 tot en met 2000). De deelname van de scholen is vanaf het begin aan enthousiast te noemen. In het komende -vierde- schooljaar doen naar verwachting 69 van de 74 scholen (=93%) mee.

Duidelijke behoefte
De reacties van de scholen en van de Klankbordgroep Basisonderwijs zijn over het algemeen zeer positief. Gezien ook de stijgende lijn in de deelname van de scholen kunnen wij vaststellen, dat het Kunstmenu in deze opzet in een duidelijke behoefte van de scholen voorziet.

De komende vier jaar
Het Platform Culturele Vorming Basisonderwijs wil graag op de ingeslagen weg verder gaan. Dat wil zeggen: het Platform wil ook de komende vier jaren de scholen jaarlijks een aantrekkelijk aanbod in de verschillende kunstdisciplines aanbieden, waarbij de kwaliteit en kwantiteit van het huidige aanbod kunnen worden gehandhaafd of waar nodig verbeterd.

Samenwerking
Het Kunstmenu is een samenwerking van Theater De Muzeval, Centrum voor de Kunsten CQ, Centrum Beeldende Kunst Emmen en de Bibliotheek Emmen.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie