Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opbrengst fietscampagne Sittard naar Bhutan

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Opbrengst fietscampagne naar Bhutan

T/m donderdag 7 september is in het Infohuis in de hal van het gemeentehuis een fototentoonstelling over Bhutan te zien. De expositie houdt verband met de landelijke campagne Fiets naar je werk.

Bijna 70 gemeente-ambtenaren nemen deel aan deze campagne, waarbij zij gestimuleerd worden met de fiets naar het werk te gaan. De gemeente sponsort de fietsers met 10 cent per kilometer.

De opbrengst van de campagne gaat naar kleinschalige zonne-energieprojecten in Bhutan, een onbekend ontwikkelingsland, ingeklemd tussen India en Tibet. Het Boeddhistische bergstaatje telt slechts 700.000 inwoners, die hoofdzakelijk van landbouw en veeteelt leven.

De deelnemers aan de campagne hebben zich voorgenomen 46.286 kilometer te fietsen en vermijden daarmee de uitstoot van 9255 kilo CO². De fietscampagne combineert gezondheid van werknemers, een beter milieu en ontwikkelingshulp. Het is een goed voorbeeld van het gezamenlijk streven van de Werkgroep Lokale Agenda 21 en het gemeentebestuur om mondiaal denken te laten samengaan met lokaal handelen.

De fietscampagne moet een aantal jaren gaan lopen. Deelname is mogelijk voor alle bedrijven, instellingen en particulieren.

Informatie krijgt u bij de afdeling Milieu, tel. 046-4596746 en op de website www.fietsactie.nl© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie