Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Compleet systeem Cisco voor geavanceerde contentdistributie

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
E-mail: (kgeelen@cisco.com)

PR bureau:
Berith Selling
MCS BV
Telefoon: 023 562 82 08
E-mai: (beriths@monogram.nl)

Cisco biedt compleet systeem voor geavanceerde contentdistributie

Reeks nieuwe producten voor geavanceerde Content Delivery Networks (CDN)

Amsterdam, 30 augustus 2000 - Cisco Systems introduceert een reeks nieuwe producten voor contentdistributie. Samen met Cisco's bestaande contentdistributie-producten biedt Cisco nu een compleet Content Delivery Network (CDN)-systeem, dat service providers, grote ondernemingen, 'dotcoms' en andere bezitters van CDN's in staat stelt de mogelijkheden van hun netwerken uit te breiden. Met behulp van Cisco's complete CDN-systeem kunnen service providers de Internetbeleving van hun eindgebruikers verbeteren en nieuwe contentdiensten aanbieden, terwijl beschikbaarheid en beveiliging gehandhaafd blijven en responstijden geminimaliseerd worden.

Het CDN-systeem is opgebouwd uit vijf geïntegreerde technologieën: contentdistributie en -beheer, content routing, distributie aan de rand van het netwerk, content switching en intelligente netwerkdiensten. Het CDN-systeem maakt het mogelijk om de distributie van de content dichter bij de eindgebruiker te plaatsen. Problemen met bandbreedte, afstand, vertraging en serverbelasting kunnen door het nieuwe systeem worden opgelost. Cisco heeft haar CDN-systeem doelbewust opgebouwd uit bouwstenen. Daardoor kunnen klanten ofwel voor een complete end-to-end oplossing kiezen, ofwel voor individuele componenten die waarde toevoegen aan de bestaande netwerkcache- en serverinfrastructuur. Met de recente overnames van Sightpath en Arrowpoint haalde Cisco belangrijke bouwstenen in huis voor de huidige complete CDN-oplossing.

Het CDN-systeem van Cisco is ontworpen om te voorzien in de groeiende behoefte aan snel te implementeren Internetapplicaties, waaronder applicaties voor webhosting, e-commerce, e-learning, gaming, webcommunities en streaming media met TV-kwaliteit. Het CDN-systeem is met name bedoeld voor 'dotcom'-bedrijven en service providers, waaronder Internet Service Providers (ISP), Overlay Content Service Providers en Application Service Providers (ASP). Ook de service providers van de toekomst die applicaties, streaming en opslag geïntegreerd zullen aanbieden, worden door het CDN-systeem bediend. Grote ondernemingen kunnen het CDN-systeem inzetten voor de communicatie met medewerkers en partners.

De complete oplossing is gebaseerd op industriestandaarden. Service providers en hun klanten kunnen daardoor snel toegang hebben tot de opkomende markt voor CDN-diensten, zonder dat zij afzonderlijke nieuwe technologieën en producten hoeven te implementeren.

Cisco's CDN-portfolio
De benadering die Cisco kiest ten aanzien van CDN's is het bieden van een compleet productportfolio dat geschikt is voor diverse netwerkeisen en scenario's. Het CDN-systeem van Cisco bevat de volgende componenten:


* Content Distribution and Management - Distribueert content automatisch naar knooppunten aan de rand van het netwerk en maakt wereldwijde dienstverlening mogelijk, gecombineerd met real-time monitoring. De Content Distribution Manager-producten van Cisco voorzien in centraal beheer van content en beleidsregels voor alle distributieknooppunten binnen het CDN.
* Content Routing - Stuurt dataverzoeken van gebruikers naar de CDN-site en biedt op die manier maximale schaalbaarheid en betrouwbaarheid gebaseerd op een set real-time meetwaarden, waaronder vertraging, topologie, serverbelasting en een set regels waaronder de locatie van content. Dit maakt snellere distributie van content mogelijk en een routing die fouten en opstoppingen kan omzeilen. De Content Router-producten van Cisco werken samen met intelligente diensten in de netwerkinfrastructuur, zoals content-bewuste switches die de beschikbaarheid van content en wereldwijde load balancing garanderen.
* Content Switching - Verzorgt intelligente load balancing van Internetverkeer over knooppunten bij POP's (points of presence) of gedistribueerde data centers, afhankelijk van de beschikbaarheid van de content, de beschikbaarheid van de applicatie en de belasting van de server. Content switching creëert een tweede beschermingslaag tegen piekbelasting en garandeert de continuïteit van transacties voor e-commerce-applicaties bij systeemonderbrekingen. Bovendien maakt content switching geavanceerde personalisatie en prioriteitstelling mogelijk.
* Content Edge Delivery - Verzorgt de distributie vanaf de rand van het netwerk naar de eindgebruiker. De Cisco CDN-oplossing biedt service providers de mogelijkheid om de rand van hun netwerk te definiëren en te verleggen van bijvoorbeeld een klein aantal gedistribueerde data centers in de buurt van het hart van het netwerk, tot aan de rand van het netwerk en zelfs tot binnen de firewall van een specifieke klant.
* Intelligent Network Services - Bevat intelligente netwerkdiensten in de IP-infrastructuur zoals beveiliging, Quality of Service (QoS), Virtual Private Networks (VPN) en IP multicast. Het Cisco CDN-systeem integreert met bestaande content-bewuste diensten die nodig zijn om schaalbare en beschikbare CDN's van de volgende generatie te bouwen. Nieuwe Cisco CDN-producten:

Content Distribution Managers

* CDM 4670 - Applicatie die talloze contentbronnen en beleidsregels ondersteunt voor ISP's, ASP's en andere CDN's met grote aantallen klanten. Ondersteunt momenteel alleen statische content, maar kan geschikt worden gemaakt voor gedistribueerde streaming. Adviesprijs $124.995;
* CDM 4650 - Applicatie geschikt voor maximaal duizend content engines. Bedoeld voor individuele content providers of CDN's van ondernemingen. Bevat toegangsregels voor het importeren, vooraf bekijken en repliceren van streaming video en statische webcontent. De CDM 4650 maakt het mogelijk om snel en eenvoudig multimediale intra- en extranetten te kunnen inzetten. Adviesprijs $94.995;
* CDM 4630 - Applicatie geschikt voor maximaal honderd content engines. Bedoeld voor individuele content providers. Biedt verder alle opties van de CDM 4650. Adviesprijs $19.995.
Content Routers

* CR 4450 - Verzorgt content engine-selectie voor CDN's van grote service providers voor talloze grote websites met diverse POP's en Content Engines gedistribueerd over duizenden locaties. Ontvangt de routing- en peeringregels van de CDM 4670 en neemt routing beslissingen gebaseerd op de locatie van gebruikers en POP's alsmede van de netwerkstatus en andere meetwaarden. Adviesprijs $74.995;
* CR 4400 - Verzorgt content engine-selectie voor kleine tot middelgrote CDN's met meerdere grote websites. Zorgt voor een transparante invoer in randnetwerken en web-hosting omgevingen. Maakt het mogelijk om CDN-diensten van de hosting provider uit te breiden naar ISP-omgevingen aan de rand van het netwerk, of om CDN-peeringdiensten binnen een ISP te scheppen. Adviesprijs $24.995.
Content Engines

* CE 7320 - Content-applicatie voor grotere POP's en co-locatie sites. Ondersteunt transparant/reverse-proxy caching, gedistribueerde hosting en contentreplicatie. Kan opgewaardeerd worden voor streaming media. Adviesprijs $89.995;
* CE 590/560 - Content-applicatie voor POP's van service providers, co-locatie sites en grote websites van grote ondernemingen. Ondersteunt dezelfde opties als de CE 7320. Kan opgewaardeerd worden voor streaming media. Adviesprijs CE590 $29.995; CE560 $14.995;
* CE 507 - Content-applicatie voor kleinere POP's, filialen van ondernemingen en extranetten. Biedt alle opties van de CE 590/560. Ondersteunt tevens geïntegreerde streaming voor multimedia intranetten en extranetten. Adviesprijs $5,495
* CE 507AV - Content engine voor videoconferencing, e-learning centra en informatiezuilen. Ondersteunt geprogrammeerde herhaling van streaming media met geïntegreerde audio/video-output voor het interfacing naar televisie en andere audiovisuele apparaten. Adviesprijs $6.995.
Content Switches

* The Catalyst 4840G - Compacte switch met een vaste configuratie voor snelle load balancing tussen webservers. De 4840G biedt de hoge performance die vereist is voor non-stop e-commerce oplossingen. Adviesprijs $29.995.
Beschikbaarheid
Bovenstaande nieuwe producten zijn vanaf oktober 2000 beschikbaar en vormen een aanvulling op de eerder aangekondigde en reeds geleverde netwerkproducten voor content switching, waaronder de CSS 11000 Series Content Switches Series, de Catalyst 6500 Series Switches en de applicaties Distributed Director en Local Director.

###

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 34.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.com of www.cisco.nl.

###

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...