Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Introductie KrasLot volgens Win for Life-principe

Datum nieuwsfeit: 30-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T


10 jaar lang een riant jaarsalaris zonder werken Nederlandse introductie van KrasLot volgens Win for Life-principe

Den Haag, 30 augustus 2000

Vandaag start De Nederlandse KrasLoterij met de verkoop van het Kraslot
10Tonner. Een primeur, want nog niet eerder waren er in ons land Krasloten te koop waarmee de winnaar gedurende een langere periode een vast geldbedrag kreeg uitbetaald. 10Tonner is het eerste KrasLot dat werkt volgens het, in het buitenland zeer populaire, Win-for-Life-principe. Voor De Nederlandse KrasLoterij reden om ook in ons land deze vorm van uitbetaling te introduceren. In Nederland krijgen Krasloten niet de naam 'Win-for-Life' maar 'Gouden Lot' en zijn te herkennen aan de gouden rand rondom het Kraslot. Ieder Gouden Lot krijgt bovendien een aparte, eigen naam zoals in dit geval 10Tonner. Logisch, want een hoofdprijswinnaar kan 10 jaar lang jaarlijks 100.000 gulden tegemoet zien. Op die manier wordt een sabbatical year wel erg aantrekkelijk.

De reden voor de introductie van deze nieuwe vorm Krasloten is volgens Tjeerd Veenstra, directeur van De Lotto, een logisch gevolg van het succes in andere landen. "Deze vorm van terugkerende prijzen bestaat al sinds 1994 in de Verenigde Staten. Zes op de tien Amerikaanse loterijen maken gebruik van deze zeer aantrekkelijke spelvorm, die bestaat in diverse varianten. Onze huidige Krasloten kennen tot nu toe alleen eenmalig uit te keren hoofdprijzen. Uit onderzoek blijkt dat ook Nederlanders het Win-for-Life principe erg aantrekkelijk vinden." In het buitenland werkt men met wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse uitbetalingen. De Nederlandse Krasloterij kiest voor haar eerste Win for Life-Kraslot voor een jaarlijkse uitbetaling. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders graag een bedrag in handen krijgen waarmee ze direct iets groots kunnen aanschaffen. De 10Tonner Krasloten kosten f 2,50 en zijn te koop bij een van de 3.500 verkooppunten.

Goede doelen
Krasloten werden in 1994 door De Nederlandse KrasLoterij in ons land geïntroduceerd. Vanaf dat moment zijn er in totaal 491 miljoen Krasloten verkocht die samen goed zijn voor een totaalopbrengst van ruim 1,236 miljard gulden. Hiervan werd in totaal 618 miljoen gulden aan prijzengeld uitgekeerd. Ruim 315 miljoen gulden afkomstig van De Nederlandse KrasLoterij kwam ten goede aan goede doelen. De Lotto - met de merken De Nederlandse KrasLoterij, Lotto, Lucky Day en Toto - ondersteunt goede doelen in de sectoren sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie